Бургаските любители риболовци почистиха язовир “Порой”

"Риболов край Бургас" е група във фейсбук с близо 6000 последователи. В нея членуват любители риболовци, които си обменят информация за подходящи места, стръв, такъми, публикуват снимки с улова си от морето, реката, язовира. Модератор на групата е 35-годишният бургазлия Димитър Николов. Той и всички нейни членове имат обща политика - да проповядват уважение към природата и съхранение на нейните ресурси. Гръм и мълнии се стоварват върху всеки, за когото в групата се разбере, че лови маломерни риби и не ги пуска обратно във водата, че не си е купил риболовен билет, че не е спортсмен. Те винаги алармират за случаи на бракониерство. През изминалия уикенд по инициатива на модератора Димитър Николов 25 бургаски любители риболовци се включиха в акция за почистване на язовир "Порой", напълниха и извозиха близо 100 чувала с отпадъци. "Гордея се с всеки един от колегите и приятелите, които подкрепиха тази инициатива. Надявам се следващият път да се съберем много повече съвестни риболовци и природолюбци, за да покажем, че искаме да се наслаждаваме на хобито си сред чиста девствена природа!", каза модераторът Димитър Николов. Членовете на групата призовават всички туристи, ловци и рибари - винаги да събират отпадъците си и да възпитават от малки децата да се грижат за природата. Те благодарят за съдействието на инж. Божидар Николов, който обезпечи акцията с материали за почистване и осигури джип с ремарке за извозване на събраното. Община Бургас скромно подкрепи любителите риболовци с 50 найлонови чувала, въпреки че язовир "Порой" не се намира на нейна територия. През декември в Бургас отново ще се раздава безплатен вестник, посветен на градския ни празник Никулден. Две страници от него ще бъдат запълнени с уникални снимки, предоставени от фейсбук групата. На тях очаквайте да видите някои от най-големите и качествени риби, уловени през 2016 година в морето или сладководните водоеми на Бургас.   

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 92
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 85
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 86
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 93
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.