« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Дарители и Община Бургас осигуриха апаратура за лечение с кислород на болни от КОВИД-19

Дарители и Община Бургас осигуриха кислородни концентратори - апарати за лечение с кислород на болни от КОВИД-19. 6 апарата бяха доставени в болницата и вече се използват в новоразкритите КОВИД-звена. Кислородните концентратори извличат кислород от въздуха, не е нужно да се включват към инсталация, мобилни са и могат да се ползват от много пациенти. Те подпомагат дишането при пациенти с дихателна недостатъчност. Част от концентраторите са закупени със средства на Община Бургас, други са от дарители - инж. Иван Кузманов, както и бургаски стоматолози. Фирма "Адапт", от която са купени машините, дари 5 пулсоксиметъра. Те служат за измерване на сатурация - нивото на насищане на кислород в кръвта. Сатурацията показва дали белият дроб работи с пълния си капацитет и има ли нужда от допълнително кислородно лечение. В момента в целия терапевтичен корпус на УМБАЛ Бургас, където са новоразкритите КОВИД-отделения, се прекарва нова кислородна инсталация, чието изграждане и материали са осигурени както от дарители, така и от собствените средства на болницата. Отделенията, които досега се помещаваха там, не използваха кислород в обичайната си дейност и затова инсталацията в този корпус е само частична. Сега тя ще обхване всички КОВИД звена. Изграждането е на финален етап и когато се пусне, кислородните маски на пациентите ще се включват директно към изводите в стената. Дотогава болницата ще осигурява кислородолечението с мобилна апаратура.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 11
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 47
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 49
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 79
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.

Контрабандни цигари, укрити във филтри за абсорбатори, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

  • 19 Апр 2024
  • 67
Близо 220 000 къса (11 000 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.