Намаляват таксите за наем на творческите школи

Целта е да се подпомогне дейността на формациите по танцово, творческо и музикално изкуство в условията на пандемията. Редуцирането бе одобрено днес, на последната за годината сесия на Общински съвет - Бургас. Вследствие на наложените противоепидемични мерки, в момента тези школи не могат да извършват дейността си. При разхлабване на ограниченията се очаква те да възстановят работа, но не с пълен капацитет. Решението на общинските съветници предвижда за периода на обявената извънредна епидемична обстановка цените за наемане на обектите общинска собственост, в които се провеждат занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, да бъдат редуцирани съразмерно с действащите заповеди на министъра на здравеопазването ограничения за заетост на местата, отнесени към общия капацитет на помещението или съоръжението. С решение на Общински съвет - Бургас от края на септември т.г. бяха редуцирани пропорционално цените за наемане на обектите общинска собственост за периода на обявената извънредна епидемична обстановка, в които се провеждат културни, спортни и други събития. Решението днес е поредна стъпка от последователната политика на местната власт за подпомагане на културата и творческите индустрии.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Служебното правителство с промени в правилата за концесия на плажовете

  • 22 Окт 2021
  • 85
Служебното правителство готви промени в правилата за отдаване на плажове на концесия.

Проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси” в Бургас

  • 22 Окт 2021
  • 62
Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации осъществи успешно първия етап по проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси”.

Burgas Digital 2021 ни среща с високите технологии

  • 22 Окт 2021
  • 84
Конференцията Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона.

Завършва корекцията на коритото на река Отманлийска

  • 22 Окт 2021
  • 81
До 10 дни ще завърши изпълнението на трети етап от проекта за корекция на река Отманлийска. Става въпрос за укрепване на последен участък с дължина около 1 километър, разположен в близост до хижа "Странджа".

Общината почиства речните корита и отоводнителни канавки

  • 21 Окт 2021
  • 185
Община Бургас продължава изпълнението на своята програма за намаляване на риска от бедствия и наводнения, като извършва почистване на речните корита, дерета и отводнителни канавки от наноси и растителност.