« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургаски детски градини въвеждат условия за лесна адаптация на деца със специални образователни потребности

  • 11 Фев 2021
15 бургаски детски градини са одобрени и ще получат европейски средства за създаване на подходящи условия за развитие и отглеждане на деца със специални образователни потребности и деца с изявени дарби, съобщи кметът Димитър Николов. Одобрените детски заведения са: ДГ „Пинокио“, „Морска звезда“, „Звездица Зорница“, „Звънче“, „Ран Босилек“, „Делфин“, „Славейче“, „Звездица“, „Ханс Кристиан Андерсен“, „Радост“ с филиал кв. Крайморие, „Калинка“ с филиал кв. Черно море, „Чайка“, „Надежда“, „Брезичка“ и „Моряче“. В някои от детските заведения ще бъде закупено оборудване и дидактически материали за специализирани кабинети тип психомоторна или сензорна зала за индивидуална и групова работа за деца със специални образователни потребности. В привлекателна обстановка, пълна с модули и материали в различни цветове и геометрични форми със сензорни и тактилни текстури, децата ще развиват въображението, вниманието и комуникацията си чрез игра. Целта е да се подпомогне психологическото съзряване на детето, да се развият моторните способности, разбирането за време и пространство, взаимодействието с материали, разпознаването на стимули, справянето с емоционалността, приемането на отговорности и др. В други детски заведения ще бъдат обособени кабинети по музика, театър и изобразително изкуство или ще бъде изградена външна сцена в двора на градината за изява на даровити деца. Там малчуганите ще могат да изнасят театрални пиеси, концерти или да излагат рисунки. Дейностите по проекта предвиждат още специализирани обучения за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти за придобиване на специализирани знания и компетентности за работа с деца със специални образователни потребности. Реализирането на проекта ще даде възможност децата от бургаските детски градини да продължат да развиват своя потенциал в иновативна, модерна и подкрепяща среда. Освен това ще осигури по-високо качество и по-добър достъп до образование на деца със специални образователни потребности, с хронични заболявания, в риск и на деца с изявени дарби. Дейностите ще бъдат реализирани по проект „Подкрепа за приобщаващо образование“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, финансирана от Европейския съюз.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Радев: "Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса. "

  • 17 Апр 2024
  • 262
Президентът Радев във фейсбук: "В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Откриха Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров"

  • 17 Апр 2024
  • 278
Днес областният управител на област Бургас Пламен Янев присъства на откриването на Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът на Созопол ще бяга 15 км. на Рън Созопол

  • 17 Апр 2024
  • 259
Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и съпругата му Полина ще бягат в най-дългата дестинация -15 км. в първото издание на Рън Созопол, което ще се проведе на 20.04.2024г., потвърди самият той.

Криминалисти на СДВР иззеха близо килограм марихуана

  • 17 Апр 2024
  • 241
Специализираната полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена през вчерашния ден.

НАД 1000 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПОДГОТВЯТ БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

  • 17 Апр 2024
  • 262
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители.