Димитър Николов инспектира строежа на новия корпус на ПГ по компютърно програмиране и иновации

Новата сграда ще бъде на три етажа, с разгъната застроена площ 1300 кв. м. и топла връзка с основния учебен корпус на училището по компютърни технологии. „Новият учебен корпус ще даде възможност не само за разширение на базата и паралелките, които се обучават в компютърната гимназия, но също за бъдещото й развитие и надграждане на изучаваните иновативни направления. Тук от септември ще започне обучението в най-новата специалност „Роботика и изкуствен интелект“, сподели кметът Николов при посещението си на строителната площадка. На първия етаж ще има общо 4 учебни помещения – две класни стаи и две специализирани лаборатории. Вторият етаж ще съдържа 6 помещения, които ще представляват три класни стаи, стая за самоподготовка и два компютърни кабинета. На последния (трети) етаж ще има два компютърни кабинета, кабинет по физика с хранилище към него и кабинет по изкуствен интелект за новата специалност в гимназията - „Роботика и изкуствен интелект“. Кабинетът по роботика ще има и зона за презентации, отделена с прозрачна преграда, за да могат да се наблюдават презентациите и отвън. Трите етажа ще бъдат свързани със стълбище и асансьор, който може да бъде използван от лица в неравностойно положение. Новият корпус ще бъде съобразен функционално и цветово със съществуващата учебна сграда. Неговата фасада ще бъде допълнително модернизирана с монтиране на подвижни слънцезащитни елементи на релси (2 и 3 етаж), вертикални фотоволтаични жалузи с функция на слънцезащитни елементи и на алтернативен енергиен източник и фотоволтаични панели на покрива. „Съвсем скоро ще започнем изграждане на нов корпус на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ откъм улица „Алеко Константинов“ и проектиране на нов учебен корпус на Природо-математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ и на гимназията за романски езици „Георги С. Раковски“. С това ще осигурим отделен сграден фонд на тези училища и преминаването им към едносменен режим на обучение“, допълни още кметът Димитър Николов.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Нова авария с двигател на Boeing 777

  • 27 Фев 2021
  • 44
Още един Boeing 777 се наложи да кацне аварийно след проблем с двигателя. Машината е собственост на руския превозвач Rossiya Airlines и се е приземила Москва.

Само за 2 месеца: 1458 души са получили българско гражданство

  • 27 Фев 2021
  • 41
1458 души са получили българско гражданство за първите два месеца на тази година, съобщават от БНР

Испания ваксинира само с 1 доза хората под 55 г. преминали COVID

  • 27 Фев 2021
  • 41
Испания ще поставя само по една доза ваксина на хора под 55-годишна възраст, които вече са били заразени с COVID-19

Порязват съдебния туризъм на фирми пред фалит

  • 27 Фев 2021
  • 40
Стратегия слага край на феномена „съдебен туризъм“, при който фирми пред фалит си сменят седалището в друг град, за да се уредят със съдия „по избор“.

Очевидци на катастрофата с Милен Цветков: Кристиан Николов не е помагал на журналиста

  • 26 Фев 2021
  • 133
Подсъдимият за катастрофата, при която загина Милен Цветков, не е помагал на пострадалия журналист.