« октомври 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Димитър Николов инспектира строежа на новия корпус на ПГ по компютърно програмиране и иновации

 • 15 Фев 2021
Новата сграда ще бъде на три етажа, с разгъната застроена площ 1300 кв. м. и топла връзка с основния учебен корпус на училището по компютърни технологии. „Новият учебен корпус ще даде възможност не само за разширение на базата и паралелките, които се обучават в компютърната гимназия, но също за бъдещото й развитие и надграждане на изучаваните иновативни направления. Тук от септември ще започне обучението в най-новата специалност „Роботика и изкуствен интелект“, сподели кметът Николов при посещението си на строителната площадка. На първия етаж ще има общо 4 учебни помещения – две класни стаи и две специализирани лаборатории. Вторият етаж ще съдържа 6 помещения, които ще представляват три класни стаи, стая за самоподготовка и два компютърни кабинета. На последния (трети) етаж ще има два компютърни кабинета, кабинет по физика с хранилище към него и кабинет по изкуствен интелект за новата специалност в гимназията - „Роботика и изкуствен интелект“. Кабинетът по роботика ще има и зона за презентации, отделена с прозрачна преграда, за да могат да се наблюдават презентациите и отвън. Трите етажа ще бъдат свързани със стълбище и асансьор, който може да бъде използван от лица в неравностойно положение. Новият корпус ще бъде съобразен функционално и цветово със съществуващата учебна сграда. Неговата фасада ще бъде допълнително модернизирана с монтиране на подвижни слънцезащитни елементи на релси (2 и 3 етаж), вертикални фотоволтаични жалузи с функция на слънцезащитни елементи и на алтернативен енергиен източник и фотоволтаични панели на покрива. „Съвсем скоро ще започнем изграждане на нов корпус на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ откъм улица „Алеко Константинов“ и проектиране на нов учебен корпус на Природо-математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ и на гимназията за романски езици „Георги С. Раковски“. С това ще осигурим отделен сграден фонд на тези училища и преминаването им към едносменен режим на обучение“, допълни още кметът Димитър Николов.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Общината почиства речните корита и отоводнителни канавки

 • 21 Окт 2021
 • 47
Община Бургас продължава изпълнението на своята програма за намаляване на риска от бедствия и наводнения, като извършва почистване на речните корита, дерета и отводнителни канавки от наноси и растителност.

Отменят фестивала "Моето Черно море"”

 • 21 Окт 2021
 • 45
В Бургас влезе в сила последната заповед на министъра на здравеопазването по отношение на мерките срещу разпространението на КОВИД – 19. Съобразно това, част от активностите, включени в програмата на тридневния „Фестивал на младите в изкуството”, се отменят.

Емблематични места от Бургас влизат в четири филмови продукции

 • 20 Окт 2021
 • 153
Част от сцените на два пълнометражни филма с международно участие и два сериала са заснети на емблематични места в Бургас това лято. Героите им се разходиха по Моста, в Морската градина, около Морска гара Бургас, минаха по „Александровска“ и „Богориди“, пиха кафе на терасата на Културен център „Морско казино“, посетиха новия Център за съвременно изкуство и библиотека и обновения Културен дом НХК, споделиха романтиката на рибарско селище „Ченгене скеле“.

Класирането на кандидатите по Основната фаза на проект LIFE за преход към алтернативни форми на отопление

 • 20 Окт 2021
 • 143
Община Бургас изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво, замърсяващи околната среда.

“Спортувай с мисия с КОЦ- Бургас”

 • 20 Окт 2021
 • 113
Велотон под патронажа на актрисата Гергана Стоянова ще се проведе на 24 октомври, неделя, от 11.00 часа в Бургас. Събитието е част от поредицата “Спортувай с мисия с КОЦ- Бургас”.