Учениците от 5, 10 и 11 клас се върнаха в класните стаи за присъствено обучение

  • 18 Фев 2021
Също от днес, но към към онлайн обучение отново преминават 7,8 и 12 клас, които ходеха на училище от 4 февруари досега. В учебните заведения в малките населени места, в които има само по една паралелка в съответния клас, присъственото обучение е за всички ученици от понеделник. Учениците в началния курс в цялата страна продължават да се обучават присъствено. Възобновеното присъствено обучение за учениците от 5,10 и 11 клас ще се осъществява при стриктно спазване на мерките за дисциплина, дистанция, дезинфекция и носене на маски, които са задължителни дори в класните стаи. Въпреки строгостта на мерките, ученици не крият радостта си, че ще кажат довиждане на дистанционното обучение, макар и само за две седмици. Стефани Любенова, 10 клас в профилираната езикова гимназия „Йоан Екзарх“ във Враца, заяви: „Когато се срещаме с учителите и като цяло с ученици имаме социален контакт, ние се чувстваме много по-комфортно и не се натоварваме толкова. По-добре да сме на училище“ Петокласниците, десетокласниците и единайсетокласниците ще учат присъствено до началото на следващия месец. След тях, на 4 март, в класните стаи за две седмици присъствено обучение се връщат учениците от 6, 9 и 12 клас. При влошаване на епидемичната ситуация в страната обаче е възможно графикът за ротация на учениците в училищата да не бъде изпълнен.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 246
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 229
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 234
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 518
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 489
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.