В Българово организират конкурс, посветен на Световния ден на водата

В Българово за осма поред година Световният ден на водата ще бъде отбелязан с интересен конкурс. Той се организира съвместно от Кметство Българово, Читалище „Съгласие - 1905“ и училище „Васил Левски“ – гр. Българово. Участниците ще имат възможността да демонстрират своето въображение и талант по темата „Красотата на водата“ в две категории: 1. Рисунка и фотография. 2. Кратко стихотворение. Рисунките, снимките и стихотворенията трябва да представят красотата на водата, видяна от съответния автор. Желанието на организаторите е темата за водата и екологията да провокира интересни творчески хрумвания и оригиналното им пресъздаване в темата на конкурса. За участието в конкурса няма ограничения във възраст, пол и населено място. По традиция организаторите са подготвили награди и подаръци за всички автори. Оценяването на най-добрите работи ще бъде направено от жури, с председател известният художник и фотограф от град Българово Галин Комитов. За контакти и въпроси : Галина Рускова - 0895776762 Нели Станкова - 0892963392 Йордан Йорданов - 0887946363 Участниците може да изпращат своите работи до 18 март 2021 година на адрес: 8110 гр. Българово, община Бургас, ул. „Първи май” № 1, Читалище „Съгласие 1905”. При изпращането на материалите за участие в конкурса авторите трябва да напишат трите си имена, телефон, населено място и училище. На 21 март от 11:00 часа организатори и участници ще открият изложбата с изпратените произведения, която ще се състои в големия салон на Читалище „Съгласие – 1905” - Българово. Отбелязването на Световния ден на водата 2021 в град Българово ще се проведе под патронажа на Весна Балтина – заместник-кмет по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 211
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 195
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 204
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 283
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 254
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.