Благоустрояват района около бл. 62-64 в „Изгрев“ по програма "Моят град, моят квартал, моята улица"

  • 02 Мар 2021
Стартираха строителните дейности по благоустрояване на пространството около два от високите жилищни блокове в к-с „Изгрев“. Този е един от бързо и аргументирано подадените миналата година проекти по новата общинска програма "Моят град, моят квартал, моята улица". Жителите на бл. 62-64 поискаха хубав и по-голям паркинг, тротоари, ново осветление и озеленяване. Това се и изпълнява. * За програмата: Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства "Моят град, моят квартал, моята улица" e инициатива на кмета Димитър Николов, която толерира активните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, промяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1517. С тази програма Община Бургас дава възможност на хората от един голям жилищен блок да обсъдят предварително от какво имат най-голяма нужда - детски кът, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към сградата пространство, с което да покажат, че гледат в една посока. Допустими за финансиране по програмата са цели сгради (блокове) в режим на етажна собственост, построени върху терени, които са общинска собственост, предназначени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на управление в етажната собственост, представляващи Сдружение на собствениците или Общото събрание, надлежно регистрирани в общинска администрация. Инициативата има за цел да направи средата на обитаване в комплексите и кварталите по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Успешно реализираната в Бургас програма за саниране показа, че когато има обща идея за подобряване условията на живот, съседите могат да се сдружават и да работят в екип. "Моят град, моят квартал, моята улица" функционира на конкурентен принцип, толерирайки по-активните и задружни собственици в многофамилни жилищни сгради. До този момент са подадени 125 заявления. 50 от тях вече са администрирани и за тях са разработени идейни схеми.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 201
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 189
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 196
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 393
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 357
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас