Нови, по-строги мерки в Бургас

Нови, по-строги мерки, ще бъдат въведени в Бургаско със заповед на директора на РЗИ-Бургас. Те ще бъдат в сила от 18:00 ч. на 25.03.2021 г. до 31.03.2021 г.Ето какви са те: 1. Задължително носене на защитни маски за лице, по начин осигуряващ покриване изцяло на носа и устата, в открити и закрити обществени места. Изключение се допуска за деца до 6- годишна възраст. 2. Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито, в това число национални и международни спортни състезания. 3. Преустановяват се посещенията на пазари, тържища и базари, с изключение на тези от тях, които са постоянно действащи и регистрирани само за хранителни стоки. 4. Забранява се провеждането на организирани масови обществени мероприятия на закрито и открито /изложения, фестове, фестивали, събори, панаири, празници, базари, битпазари, временни пазари и други подобни/. 5. Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер на открито и закрито /сватби, кръщенета, погребения и други/ с присъствието на повече от 10 човека /без оглед на тяхната възраст/. 6. Не се допускат на обществени места за времето от 20.00 ч. до 06.00 ч. лица под 18 годишна възраст без придружител (родител, настойник, попечител или друго лице, полагащо грижи за малолетния/ непълнолетния). 7. Да се създаде организация и осъществяване на постоянен контрол в местата предназначени за обществено ползване, от страна на местната власт и органите на МВР относно недопускане на струпване на хора и спазване на мерките за физическа дистанция, както и контрол относно носене на защитни маски по начин осигуряващ покриване изцяло на носа и устата. 8. Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ и комплексните онкологични центрове в област Бургас, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 104
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 111
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 116
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 153
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 128
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.