« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Завърши реконструкцията на Бургаската пожарна

  • 29 Мар 2021
Сградата вече е изцяло обновена и предлага много добри условия за работещите в службата огнеборци. Обновяването се извърши по проект в партньорство между Община Бургас и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Директор на РДПБЗН комисар Васил Василев и началникът на Първа РСПБЗН-Бургас главен инспектор Николай Николаев представиха резултатите от изпълнението на проекта пред заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова, кмета Димитър Николов и зам.-кметовете инж. Чанка Коралска и Весна Балтина. „Бургаските огнеборци винаги са показвали смелост и отговорност. Ние винаги разчитаме на тяхната подкрепа и професионализъм при потушаването на пожари и преодоляване на последици от природни бедствия. С реализирането на този проект те вече имат много по-добри условия на своите работни места“, каза кметът Николов. Извършена е цялостна подмяна на отоплителната инсталация в сградата. Монтирано е енергоспестяващо осветление. Цялостен ремонт е направен и на покрива. Старите прозорци и врати са сменени с нови. Поставена е топлоизолация на външните стени. Подменени са гаражните врати, конструктивно укрепване е направено на спомагателната административна сграда. Осигурена е достъпна среда за хора с увреждания. Извършените строително-ремонтни дейности осигуряват много по-добри условия за работа на огнеборците. Очакванията са спестената енергия да достигне около 65 % и да бъдат намалени въглеродните емисии във въздуха в този район на града. Сградата на Бургаската пожарна е построена през 1934 година на най-високата точка в града. Това е осигурявало на дежурните огнеборци възможност за наблюдение във всички посоки. През годините сградата е била реконструирана няколко пъти, но и днес всяка смяна на Бургаската пожарна започва с удар на камбаната, която още през 1934 година е била поставена на сградата. Дейностите по обновяване на сградата стартираха след подписан през месец март 2020 г. договор между Община Бургас и Министерство на регионалното развитие и благоустройството за безвъзмездна финансова помощ по проект BG16RFOP001-1.004-0010 „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сграда на РСПБЗН-Бургас“. Финансирането на проекта е по Оперативна програма "Региони в растеж" (ОПРР) 2014-2020.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 177
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 202
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 166
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 203
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 177
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.