« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Започна строежът на новата детска градина в к-с „Братя Миладинови“

Започна изграждането на новата детска градина в ж.к. „Братя Миладинови“ до блок 156. Тя ще носи името „Морско конче“ и ще бъде филиал на най-близко намиращата се до нея детска градина „Раковина“ на ул. „Христо Ботев“ № 48. „Районът е атрактивен, поетапно променя облика си, като в новопостроените кооперации се заселват все повече млади семейства с деца, за които да се осигури място в детската градина“, посочва още кметът Димитър Николов. Новата общинска детска градина ще е на мястото на несъществуващата от 1994 година градина, която беше филиал на ДГ „Вълшебство“ и бе затворена, поради сериозни конструктивни нарушения на сградата и липса на подходящи условия за отглеждане на децата. В централна градска част функционират още 7 детски градини - „Раковина“, „Радост“, „Златното ключе“, „Синчец“, „Слънце“, „Звездица“ и „Вълшебство“ /с филиал на ул. „Места“ № 104/, но въпреки това капацитетът им не е достатъчен да удовлетвори желанията на всички родители, живеещи в района, за прием на децата им в детска градина. С изграждането на новата детска градина ще бъдат разкрити 4 градински групи с капацитет за прием на 72 деца в тях. Сградата ще бъде на 2 етажа и ще разполага с всички необходими налични ресурси и капацитет за осигуряване на отлични условия за отглеждане и възпитание на децата в района. На първия етаж ще бъдат разположени помещенията за 1-ва и 2-ра градинска група - съблекалня с преддверие, гардероб за децата, занималня с кът за хранене и спалня, санитарен възел, както и методичен кабинет, кухненски офис и здравен кабинет. На втория етаж ще бъдат разположени помещенията за 3-та и 4-та градинска група - съблекалня с преддверие, гардероб за децата, санитарен възел, занималня с кът за хранене и спалня, кухненски офис, физкултурно-музикален салон и учителска стая. Освен това, детската градина ще има осигурен достъп за хора в неравностойно положение. Изграждането на детска градина „Морско конче“ в ж.к. „Братя Миладинови“ е част от усилията на Община Бургас в последните десет и повече години за цялостна модернизация и обновяване на образователната инфраструктура в града, кварталите и съставните селища. Освен нея, местната администрация скоро стартира изграждането на още две нови детски заведения - ДГ „Синчец“ в кв. „Горно Езерово“ и ДГ „Надежда“ в ж.к. „Меден рудник“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 93
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 106
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 115
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 129
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 110
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение