« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Роза Боянова и Наталия Недялкова представят нови книги в Библиотеката

Стихове от Розариума и песни на ZoomБула ще прозвучат в навечерието на един от най-красивите християнски празници Цветница в новия дом на книгата в Бургас. На 23 април, от 18.00 часа, в Конферентната зала на Регионална библиотека „П. К. Яворов“ свои стихове ще прочетат поетесите Роза Боянова и Наталия Недялкова (която този път е в творческото си амплоа ZoomБула). Роза Боянова ще представи стихове от последната си книга, отпечатана от издателство „Захарий Стоянов“ – „АЛТ. Стиховете, които ме избраха“. „Да представяш поезията на Роза е като да анализираш химическия състав на водата около остров Света Анастасия, да се опитваш да броиш кръговете на дърво, което расте със спиралата на вечността – всеки опит за анализ би бил незавършен, както погледнат в перспектива всеки хоризонт е вечен в своята безкрайност… Мисля че съвършената поезия може да бъде завършена само от читателя.“ – това са думи на Николай Гундеров, автор на предговора към книгата на Роза. Наталия Недялкова ще представи новата си македонска книга „Стапица за поетски соништа“ („Капан за поетични сънища“). Тя е своеобразно продължение на творчески инициативи на Майските срещи на славянските творци в Бургас „Свято Слово“, които тази година ще се проведат за петнадесети път. Псевдонимът на авторката е вдъхновен както от красивото цвете зюмбюл, едноименен кинообраз (Зумбула), така и от интернет платформата Zoom, чрез която в условията на пандемията се провеждат повече от година международните поетични четения.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 243
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 290
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 222
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 281
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 245
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.