« септември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Хотелите по Южното Черноморие във фокуса на данъчните

След непрекъснатия мониторинг на данъчните на летище Бургас, териториалната структура на НАП в морския град започва активно съпоставяне на получените данни с тези, които са предоставени за броя на нощувките от страна на хотелиерите по Южното Черноморие. Целта е да се провери дали има несъответствия, които да ощетяват републиканския бюджет по отношение на дължими данъци и осигуровки. Ако това се установи, ще бъдат насрочени проверки, а след това и ревизии. От НАП Бургас отчитат изключително успешна лятна кампания. Като резултат от активния контрол по спазване на данъчно-осигурителното законодателство, продължава промененото поведение на задължените лица в посока коректност и своевременно внасяне на дължимите данъци и осигуровки. „Значителен ръст на оборотите, ефективно противодействие на опитите за укриване на приходи от данъци и осигуровки и повишаване на доброволното спазване на законодателството от страна на фирмите и физическите лица, са най-важните резултати от засиления контрол. Усилията си заслужаваха, продължаваме в тази посока, летният сезон завърши, но контролът на НАП не е сезонен“, коментира териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева. От приходното ведомство в морския град оповестиха и конкретни резултати от постоянните летни наблюдения върху най-големите и най-оборотни питейни и заведения за обществено хранене, както и други търговски обекти. В сравнение със сезон лято 2015, най-висок – 209 на сто, е ръстът на оборотите в Созопол, следват Черноморец и Синеморец – 71 на сто, Приморско – 70 на сто, Обзор – 65 на сто, курорта Слънчев бряг – 39 на сто и Бургас – 37 на сто. Данъчните отчитат и значително повишение – с 18 на сто в данъчната основа и начисления данък на туристическите услуги. Средно с 12 на сто са се увеличили и оборотите на аквапарковете по Южното Черноморие. 45 на сто от установените в хода на проверките нарушения са за разлики в касовите наличности, 40 на сто са за неиздаване на касови бележки. Ефикасен и много ефективен се е оказал и новият момент в лятната кампания на НАП – патрулите с екипи на Агенцията. Те са посетили и наблюдавали близо 9 000 обекта, осъществен е бил и пълен контрол на Морската градина в Бургас. Данъчните отчитат и увеличен брой на касовите апарати, както и десетки фирми, които са се регистрирали по ЗДДС следствие на непрекъснатото наблюдение. От НАП Бургас коментират още, че създаването на междуведомствен координационен център, ситуиран в МВР Бургас, е оказало сериозно въздействие в посока добро взаимодействие и ефективност на извършваните съвместни проверки на контролните институции.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За 11-ти пореден път - Национален фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“

  • 26 Сеп 2022
  • 128
Тази година за 11-ти пореден път ще се проведе Националният фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“, който е част от културния календар на Община Бургас.

Община Бургас ще бъде домакин на тридневния фестивал “Спорт срещу агресия”

  • 26 Сеп 2022
  • 108
Община Бургас ще бъде домакин на тридневния фестивал “Спорт срещу агресия”. Проектът се организира от фондация “Борис Христов“ в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Община Бургас и с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г.

Бургас за пореден път ще участва в Европейската нощ на учените

  • 26 Сеп 2022
  • 117
За шестнадесети път Бургас ще стане част от Европейската нощ на учените, която тази година ще се проведе на 30 септември. Организатор на събитията в града отново е Университет "Проф. д-р Асен Златаров", в рамките на националния проект КТРИО.

С благотворителна велосипедна обиколка КОЦ – Бургас набира средства за онкоболни

  • 23 Сеп 2022
  • 601
"Покарай и помогни!“ е мотото на благотворителната инициатива на Комплексен онкологичен център - Бургас за събиране на средства, които ще се използват за закупуването на апаратура за лечение на онкоболни пациенти в Отделението по онкохирургия. Тя ще се проведе на 24 септември, събота.

Срещи и събития с големи артисти очакват Бургас от 5 до 8 октомври

  • 23 Сеп 2022
  • 457
Тази есен от 5 до 8 октомври (сряда до събота включително) Бургас, бургазлии и гостите на града ще се радват на цяла плеяда вълнуващи срещи с големи творци и тяхното изкуство. Те ще се случат в рамките на петото издание на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест (ППАФ).