Представят книгите на писателя Хайри Хамдан с танца на въртящия се дервиш

Единственият българин дервиш Васил Тосев ще представи пред бургазлии автентичния древен танц в зала „Георги Баев” на КЦ "Морско казино" Палестинският поет, писател и преводач Хайри Хамдан ще направи премиера на книгите си „Лешникови градини” и "Водните лилии на паметта" на 14 май /петък/ от 18.00 часа . Носителят на световни литературни награди в Египет, Саудитска Арабия и Палестина ще направи нестандартен и много интересен жест към бургаската публика - танцът на въртящия се дервиш. Той ще бъде изпълнен от популярния Васил Тосев, автор на книгата „Поддръжка на човешкото тяло”. Тосев се е учил на суфизъм в град Коня – Турция, и може да се върти обратно на часовниковата стрелка в продължение на близо 4 – 5 часа. Хайри Хамдан е носител на награда „Перото“ за превод през 2018 г. Наградата на съюза на българските преводачи – 2018 г. Творбите му, освен на арабски, са издавани на английски, френски, испански, италиански, македонски, немски, украински, шведски и други езици. Събитието се организира от ИК "Знаци" и читалище "Фар" с партньорството на Община Бургас, част е от съпътстващата програма на туристическата борса "Моята ваканция".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 122
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 118
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 124
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 325
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 290
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас