Димитър Николов: По-добре пълни зали и игрища, отколкото пълни болници – честит Ден на българския спорт!

По случай Деня на българския спорт днес са отворени за безплатно ползване от граждани вратите на плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“ (заедно с прилежащите му игрища), басейна в „Меден рудник“, както и зала „Никола Станчев“. Няма да бъдат нарушавани графиците на трениращите отбори, но всеки е добре дошъл в останалите свободни часове. „Поздравявам всички наши състезатели, треньори, спортни медици и спортни деятели с Деня на българския спорт – 17 май! През 2020-а година, минала под знака на Ковид – 19, организираният спорт бе сред най-пострадалите от наложените необходими ограничения. Възхищавам се на начина, по който бургаските клубове преминаха през това изпитание – дисциплинирано, без мрънкане, без да губят форма и желанието си за победа. Надявам се през следващите години повече да не ни се случват такива катаклизми и витрините на бургаския спорт отново да се препълнят с купи и медали! Вярвам във вас, гордея се с вас! Приятно ми е да виждам все повече спортуващи за здраве хора в Бургас. По-добре пълни зали, басейни и игрища, отколкото пълни болници!“, каза кметът Димитър Николов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 0
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май. Ройтерс ексклузивно съобщи през февруари, цитирайки митнически данни и двама души, запознати с въпроса, че Automotive Technologies е внесла най-малко 42 автомобилни комплекта от Китай за сглобяване на модели на Citroen в завода. Произведени в Китай, комплектите са доставени от китайската Dongfeng Motor Group . "На 27 март започна партидното сглобяване на кросоувърите Citroen C5 Aircross във фабриката в Калуга“, се казва в изявление на Automotive Technologies. „Автомобилите ще пристигнат в салоните на официалните дилъри на Citroen през май 2024 г., но е възможно да резервирате кола още през април.“ През февруари Stellantis заяви, че е на загуба от 144 милиона евро (155,75 милиона долара) от загубата на своите руски операции, включително 87 милиона евро в брой и парични еквиваленти. Китайските търговски данни за 2023 г. показват, че износът на автомобили за Русия е бил почти седем пъти по-висок, отколкото през 2022 г., като стойността на този износ е скочила с почти 10 милиарда долара. Dongfng и Stellantis, третият по големина производител на автомобили в света по приходи, управляват търговско съвместно предприятие в Китай, чрез което Dongfeng може да произвежда и продава автомобили Stellantis в Китай. източник:Reuters

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 57
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 62
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 78
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.