От утре в сегрегирания коридор по „Демокрация“ влизат Б11, Б12, 3, 6, 11, 15 и Т2

  • 04 Юни 2021
От събота автобусите по линии Б11, Б12, 3, 6, 11, 15, както и тролейбусната линия Т2, ще се движат по обособения за тях сегрегиран бърз коридор по бул. „Демокрация“. Съответно пътниците вече могат да ги изчакват на самите спирки, които са с повдигнати платформи за лесно качване на борда на машината. Също от събота, поради увеличения пътникопоток и нарасналото потребителско търсене, по линии 11 и 12 ще бъдат изпълнявани допълнителни курсове в късните часове с потегляния съответно в 21.30, 22.05 и 22.30 от Терминал „Славейков“. Повече информация можете да откриете на страниците на всяка една от линиите в сайта на дружеството „Бургасбус“. Община Бургас напомня, че крайуличното паркиране е забранено в участъка между „Копривщица“ и х-л „Аква“ на реконструирания „Демокрация“, освен на специално обособените места. Паркиране може да се извършва само в регламентираните и специално сигнализирани участъци от булеварда. Разрешената скорост за шофиране по „Демокрация“ е до 50 километра в час! Нека пешеходците бъдат винаги внимателни. За тяхна безопасност е монтиран и пуснат в експлоатация асансьор в подлеза при пресечката с ул. „Копривщица“. С обновено и засилено осветление е целият булевард, а допълнително такова е монтирано при пешеходните пътеки. Работи се по ъпгрейдване на светофарната система и предстои до няколко месеца по „Демокрация“ да бъде пусната зелена вълна.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 133
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 126
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 130
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 421
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 393
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.