« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

МЪЖ С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ ПРЕБИ СЕСТРА СИ В БУРГАС

Братът на пострадалата Христо Даракчиев нахлува в апартамента на сестра си в събота. Мъжът й нанася жесток побой, а свидетели на домашното насилие стават двете деца на жертвата. “Оттам нататък се нахвърли с юмруци, блъскане в стената, влачене. Аз нямах време да кажа каквато и да е дума. Разбрах, че не трябва да съм агресивна. Просто единственото, което правих е естествено да си крия лицето, ако мога по някакъв начин.”, разказва пострадалата Според жертвата на 5 юни нейният брат за пореден път е задържан от полицаите, за да бъде настанен в психиатрия. За това е издадено съответното прокурорско постановление. Мъжът обаче е освободен едва час след това, тъй като от лечебното заведение не намерили нужния документ. Близките на Христо, които живеят с него разказват, че поведението му е изключително опасно, тъй като не са взети съответните мерки за наблюдение и контрол. “Много е трудно, мъчително, болно, унизително. И двете деца са гледани по едни и същи условия. Няколко пъти се лекува, провеждат му лечение, като излезе, обаче категорично заявява, че няма да си вземе лекарствата, тъй като е много здрав, много добре.”, разказва майка на жертвата “Неколкократно той ме е заплашвал да ме убие, да ме пребива, плюл ме е в лицето. Бил е изключително агресивен към мен, не само към мен, но и към братята и сестра ми.”, споделя дъщерята на жертвата От психодиспансера в Бургас, където в момента е настанен Христо, отказаха коментар пред камера. Управителят обясни, че мъжът е лежал два пъти в лечебното заведение за неконтролируема агресия. Последно е изписан на 10-ти май, тъй като се държал любезно с персонала. След прибирането си у дома обаче отново посегнал към наркотиците, които отключили агресивното му поведение. “Предстои изготвяне на съдебно-психиатрична експертиза на лицето. В резултат на което съда ще се произнесе къде, за колко време ще бъде настанено лицето за лечение по закона за здравето и НПК.” Това заявиха от Центъра за психично здраве в Бургас. От психиатричната клиника допълниха, че случаите на домашна агресия от страна на психично болни са често срещани. От лечебното заведение обаче нямали законово право да лекуват психично болни без тяхно доброволно съгласие или без прокуроска преписка.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 123
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 138
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 121
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 150
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 129
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.