МЪЖ С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ ПРЕБИ СЕСТРА СИ В БУРГАС

Братът на пострадалата Христо Даракчиев нахлува в апартамента на сестра си в събота. Мъжът й нанася жесток побой, а свидетели на домашното насилие стават двете деца на жертвата. “Оттам нататък се нахвърли с юмруци, блъскане в стената, влачене. Аз нямах време да кажа каквато и да е дума. Разбрах, че не трябва да съм агресивна. Просто единственото, което правих е естествено да си крия лицето, ако мога по някакъв начин.”, разказва пострадалата Според жертвата на 5 юни нейният брат за пореден път е задържан от полицаите, за да бъде настанен в психиатрия. За това е издадено съответното прокурорско постановление. Мъжът обаче е освободен едва час след това, тъй като от лечебното заведение не намерили нужния документ. Близките на Христо, които живеят с него разказват, че поведението му е изключително опасно, тъй като не са взети съответните мерки за наблюдение и контрол. “Много е трудно, мъчително, болно, унизително. И двете деца са гледани по едни и същи условия. Няколко пъти се лекува, провеждат му лечение, като излезе, обаче категорично заявява, че няма да си вземе лекарствата, тъй като е много здрав, много добре.”, разказва майка на жертвата “Неколкократно той ме е заплашвал да ме убие, да ме пребива, плюл ме е в лицето. Бил е изключително агресивен към мен, не само към мен, но и към братята и сестра ми.”, споделя дъщерята на жертвата От психодиспансера в Бургас, където в момента е настанен Христо, отказаха коментар пред камера. Управителят обясни, че мъжът е лежал два пъти в лечебното заведение за неконтролируема агресия. Последно е изписан на 10-ти май, тъй като се държал любезно с персонала. След прибирането си у дома обаче отново посегнал към наркотиците, които отключили агресивното му поведение. “Предстои изготвяне на съдебно-психиатрична експертиза на лицето. В резултат на което съда ще се произнесе къде, за колко време ще бъде настанено лицето за лечение по закона за здравето и НПК.” Това заявиха от Центъра за психично здраве в Бургас. От психиатричната клиника допълниха, че случаите на домашна агресия от страна на психично болни са често срещани. От лечебното заведение обаче нямали законово право да лекуват психично болни без тяхно доброволно съгласие или без прокуроска преписка.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Пригответе се за незабравимо парти на SPICE Music Festival в Бургас!

  • 24 Юни 2021
  • 18
Пригответе се за незабравимо парти на SPICE Music Festival в Бургас! Leeroy Thornhill е един от основателите на Prodigy, но след 10 години в групата, множество световни хитове и турнета, започва соловата си кариера като диджей и продуцент.

„Лято без наркотици, купон за всички ученици!“

  • 24 Юни 2021
  • 25
„Лято без наркотици, купон за всички ученици!“ е надсловът на няколко събития, с които в Бургас ще бъде отбелязан 26 юни - Международен ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици.

Нов паркинг в к-с Зорница

  • 24 Юни 2021
  • 30
Завършиха новия паркинг зад бл. 47 в к-с „Зорница“. Неговите жители се възползваха от програмата „Моят квартал, моят град, моята улица“, инициирана от кмета Димитър Николов, и бяха много настоятелни в искането край сградата да се реализира именно такъв проект.

"Триатлон Бургас" ще се проведе този уикенд

  • 24 Юни 2021
  • 26
Един от най-успешните ни олимпийци Евгения Раданова, която е и световна шампионка и седемкратна европейска шампионка по шортрек, световният рекордьор по 12-часово непрекъснато плуване в 50-метров басейн Цанко Цанков и ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще се включат в държавното първенство спринтова дистанция „Триатлон Бургас 2021“, което ще се проведе през уикенда.

Има свободни места в програмата "Асистентска подкрепа"

  • 24 Юни 2021
  • 34
Все още има свободни места за потребители и социални асистенти на най-новата общинска социална услуга „Асистентска подкрепа“ на Домашен социален патронаж Бургас. Това е специализирана социална услуга, която включва ежедневна почасова подкрепа в домашна среда на лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност, деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ.