Бургаският "стронг мен" Божанката ще гони национална титла

Един от впечатляващите му рекорди е теглене на 20 тонен камион с въже. Тази събота му предстои важно състезание в Пазарджик, за определяне на най -силния мъж на България. Бургазлията е класическият пример, че ако човек има желание може да постигне всичко: Преди 15 години той започва тренировките си с лост от комбайна, тежести за трактор, счупена лежанка, две щайги с дъска, дори без ток, тренирал съм на свещи" споделя той, а през 2012 Юрий сбъдва своята най-голяма мечта отваряйки своя фитнес зала, с цел да вдъхновява и помага на други хора да достигнат мечтите си. “Най - важното е да не се отказваш пред трудностите, но и изключително внимание към тялото и безопасността, да тренираш всеки ден и да не бързаш с постиженията” - посочи силният мъж и разказа, че все повече момичета се записват да тренират. В момента Божанов е един от най-силните мьже на България. Той участва в първенства по силов многобой и печели множество състезания с дисциплини като: "Дърпане на бус от седнало положение", "Фермерска разходка", "Логлифт за максимално повдигната тежест", "Кръст", "Кобилица" и "Ммъртва тяга с автомобил". В същото време работи като майстор на шоколадови изделия и тренира всеки ден след тежък работен ден. Често след тренировка играе шах, така засилва мозъка си, защото концентрацията е изключително важна за езопасността и за постиженията в този спорт. Спечелил е много медали от държавни, балкански и международни първенства.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Пригответе се за незабравимо парти на SPICE Music Festival в Бургас!

  • 24 Юни 2021
  • 54
Пригответе се за незабравимо парти на SPICE Music Festival в Бургас! Leeroy Thornhill е един от основателите на Prodigy, но след 10 години в групата, множество световни хитове и турнета, започва соловата си кариера като диджей и продуцент.

„Лято без наркотици, купон за всички ученици!“

  • 24 Юни 2021
  • 62
„Лято без наркотици, купон за всички ученици!“ е надсловът на няколко събития, с които в Бургас ще бъде отбелязан 26 юни - Международен ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици.

Нов паркинг в к-с Зорница

  • 24 Юни 2021
  • 61
Завършиха новия паркинг зад бл. 47 в к-с „Зорница“. Неговите жители се възползваха от програмата „Моят квартал, моят град, моята улица“, инициирана от кмета Димитър Николов, и бяха много настоятелни в искането край сградата да се реализира именно такъв проект.

"Триатлон Бургас" ще се проведе този уикенд

  • 24 Юни 2021
  • 55
Един от най-успешните ни олимпийци Евгения Раданова, която е и световна шампионка и седемкратна европейска шампионка по шортрек, световният рекордьор по 12-часово непрекъснато плуване в 50-метров басейн Цанко Цанков и ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще се включат в държавното първенство спринтова дистанция „Триатлон Бургас 2021“, което ще се проведе през уикенда.

Има свободни места в програмата "Асистентска подкрепа"

  • 24 Юни 2021
  • 62
Все още има свободни места за потребители и социални асистенти на най-новата общинска социална услуга „Асистентска подкрепа“ на Домашен социален патронаж Бургас. Това е специализирана социална услуга, която включва ежедневна почасова подкрепа в домашна среда на лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност, деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ.