Художникът Юрий Ковачев отбелязва 60 години с изложба в Бургас

Русенският художник Юрий Ковачев ще отбележи 60 години с изложба в Бургас.Русенският художник Юрий Ковачев ще отбележи 60 години с изложба в Бургас. Експозицията включва живописни платна в характерния за автора емоционален и изтънчен почерк. Вернисажът ще бъде официално открит на 15 юни в Дружеството на бургаските художници от 18.00 часа. Юрий Димов Ковачев е роден през 1961 г. в гр. Русе. От детска възраст той е запленен от живописта. Първият му учител е известният български художник Кирил Станчев. През 1990 г. завършва Университета по архитектура, строителство и геодезия, с магистърска степен по архитектура. През периода 1992-1998 г. работи като асистент-професор в УАСГ . След това той напуска академичната си работа, за да се посвети изцяло на изобразителното изкуство. През 2000 г.прави първата си самостоятелна изложба. Творбите му са част от множество частни колекции и публични институции в цялата страна и в чужбина: Германия, Русия, Великобритания, Холандия, Испания,Дания, Норвегия, Франция, Швеция, Белгия, Финландия, Румъния, Украйна,Полша, Турция, Гърция, Швейцария, Португалия, Люксембург, Исландия, Япония,Мексико, Боливия, САЩ, Канада и много други.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 67
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 37
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 76
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 69
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 67
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.