« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Изложба представя в Бургас израелските научни открития, които са променили света

Пионерски научни иновации и приложението им представя изложбата "Израелските открития и разработки, променили света”, която ще гостува в Бургас от 24 до 30 юни 2021 г. В Центъра за съвременно изкуство и библиотека 51 пана ще запознаят зрителите с удивителните постижения на израелската наука и въздействието им върху човечеството, ще представи учените, които стоят зад тези иновации. Изложбата е част от събитията, съпътстващи церемонията за награждаването на победителите в Осмия младежки литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” и гостува в Бургас със съдействието на посолството на Израел у нас. Израелските открития са допринесли за развитието на различни сфери на нашия живот и са дали тласък на много положителни промени в глобален аспект. Цялата индустрия на Израел е базирана на напреднало знание. Още лидерите на ционисткото движение - включително Давид Бен-Гурион - първият министър-председател, и д-р Хаим Вайцман - първият президент, са приели научните изследвания като важна част от ционисткото начинание и създаването на духовен център в еврейската държава. Дори и преди обявяването на Държавата Израел, Алберт Айнщайн, Мартин Бубер, Зигмунд Фройд, Аарон Ааронсон и други еврейски учени считат създаването на научни институти и изследователски центрове за важен национален и икономически приоритет. Много от постиженията на Държавата Израел са в резултат на научна инфраструктура, създадена по това време, както и на научния, технологичен и човешки потенциал, който се развива с растежа и развитието на държавата. Научните изследвания са универсален език, който служи като мост между народи и култури. Постиженията на израелските учени имат значителен принос за международния статут на Израел и са извоювали на държавата почетно място сред развитите страни. Израелските учени са спечелили международно уважение и признание. Начело на това признание са израелски учени, получили Нобелова награда, наградата „Тюринг“, медала „Фийлдс“ и много други престижни отличия. Постиженията, откритията и разработките на израелската наука обхващат широк диапазон сфери и теми, с революционни открития в селското стопанство, медицината, роботиката, компютъризацията, археологията, космическите науки, математиката, социалните науки и др. Освен това Израел се е доказал като високотехнологична суперсила, която привлича водещи мултинационални компании, които създават своите изследователски и развойни центрове в страната и инвестират в стартиращи компании в различни сфери. В Израел функционират девет университета и 66 висши учебни заведения. Страната също така има най-висок процент в света на притежатели на диплома за висше образование спрямо броя на населението. Израел е една от десетте страни-членки в престижния „Клуб космос“, които разработват, произвеждат, изпращат и експлоатират спътници в космоса. Изложбата представя част от постиженията на израелската наука и начините, по които тя въздейства върху качеството на живот на милиарди хора по целия свят.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 208
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 257
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 270
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 266
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 242
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение