« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Асоциация на младите учени организира дискусия „Науката среща бизнеса“ в Библиотеката

Интересна дискусия „Науката среща бизнеса“, организира Асоциация на младите учени в РБ“ Пейо Яворов“ в четвъртък. Срещата ще започне в 10.00 часа. В нея ще участват представители от Община Бургас, Областна управа, Общински съвет, Общественият посредник, Регионалния инспекторат по образование, от СТЕМ и иновативни училища, ДППИ, Научен център „ПланетУМ“, БСУ, НХА- Бургас, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Бизнес инкубатор, Индустриален и логистичен парк,НПО. Идеята на форума е да проучи възможностите за създаване на креативно пространство за банка кадри – „Център за иновации, научно изследователски и приложни дейност“ в Бургас. Там младите таланти, ученици и студенти от града и областта да се срещат, да обменят опит, практики и идеи, да разработват политики, модели и стандарти в полза на научните изследователи за създаване на независими иновации. Предвижда се Центърът да предоставя консултантски услуги за обмен на добри практики и идеи за предприемачество, иновации, научно- изследователски новости, етични въпроси, кариерно развитие на студентите и др. центърът ще фасилитира достъпа на студенти и млади учени до съществуваща инфраструктура в града и областта- БАН, университети, училища, лаборатории и сектори. Новата структура ще генерира идеи за секторни политики, свързани с израстването на младите изследователи, модели на кариерна политика, стандарти за научни изследователи и техните възнаграждения.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Международният литературен фестивал "Свято слово" стартира днес в Бургас

  • 25 Май 2022
  • 302
Международният литературен фестивал "Свято слово" – майски срещи на славянски творци" стартира днес в Бургас. Тази година се провежда 16-то издание на престижното и емблематично събитие. То е организирано от Читалище "Любен Каравелов 1940" с партньорството на Бургаската писателска общност. Фестивалът ще се открие в 18.00 ч. в Дома на писателя и ще продължи до 29 май.

Заповядайте на Зелен уикенд в Бургас

  • 25 Май 2022
  • 268
Бургас е единственият град не само в България, но и в Европа, който има на своя територия природен резерват и толкова много прелетни и постоянно обитаващи птици. Трите големи бургаски езера са се превърнали в дом и място за отмора на едни от най-красивите и редки пернати.

Изложбата „Френска гравюра от ателиетата на Лувъра (XVIII - XX век)” гостува в Бургас

  • 23 Май 2022
  • 425
*Гостуването на изложбата се осъществява по линия на подписаното Споразумение за сътрудничество между Община Пловдив и Община Бургас през юли, 2021 година. Колекцията старинни гравюри от фонда на Градска художествена галерия – Пловдив оправдано буди интерес и възхищение всеки път, когато се показва пред публика.

Община Бургас, БЧК, УМБАЛ Бургас и болница „Сърце и Мозък“ инициират кампания по кръводаряване

  • 23 Май 2022
  • 348
Община Бургас, Българският червен кръст, УМБАЛ Бургас и болница „Сърце и Мозък“ стартират кампания по кръводаряване по повод наближаващия Световен ден на кръводаряването, 14 юни. Ако сте на възраст между 18 г. и 65 г., чувствате се здрави и съпричастни, включете се!

Квартал "Сарафово“ посреща вековен юбилей

  • 23 Май 2022
  • 356
Красивият крайморски бургаски квартал „Сарафово“ става на 100 години! Празненствата, посветени на юбилея, ще се проведат в края на тази седмица. Кметът Димитър Николов в аванс пожелава на жителите на квартала да бъдат здрави, да посрещнат и изпратят един успешен летен сезон, да са горди със своя град и квартал!