Инициативата „Син етикет“ вече има собствено лого

Община Бургас избра победителя в конкурса за разработване на лого на инициативата "Син етикет". Със специалния знак ще бъдат обозначавани заведенията, които са предприели мерки да намалят използването на пластмасови прибори за еднократна употреба като бутилки, сламки, чаши, прибори. Специално жури в състав – графичният дизайнер Станислав Попов, художникът Николай Дубаров, експертът от дирекция "Култура, маркетинг и връзки с обществеността" при Община Бургас – Петър Парушев, и ръководителят на проекта – Малина Стоянова, определи победителя. С най-висока оценка бе отличен проектът на Мария Теофилова, която ще получи парична награда в размер на 240 лева. В графичния знак са вплетени няколко символа: листо, което символизира природата и връзката с нея; морска вълна, която е препратка към обекти, свързани с морето; буквата „С“, обозначаваща името на инициативата „Син етикет“. Надпреварата за изработването на оригинален графичен знак се проведе в периода от 13 април до 20 май - Европейски ден на морето. В конкурса постъпиха 22 предложения, като всеки кандидат имаше право да представи до 3 проекта, подготвени единствено за целите на този конкурс. Екологичното лого „Син етикет“ ще бъде предоставяно на всички заведения за хранене и развлечения, включили се в кампанията за намаляване на полимерните отпадъци. Обектите ще бъдат отличени на интегрираната туристическа платформа GoToBurgas и представени на организираните събития в рамките на проекта. Община Бургас благодари на всички участници в конкурса, които чрез своите предложения показаха отношение и грижа за опазването на околната среда като цяло и в частност – морската среда. Повече информация за получените предложения и класирането може да откриете в приложения Протокол от работата на оценителната комисия. Инициативата за изработване на лого „Син етикет“ се реализира в рамките на проект "Повишаване на знанията за морската околна среда за устойчиво управление на морските ресурси и постигане целите на син растеж", финансиран по Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г., изпълняван в партньорство с Университет "Проф. д-р Асен Златаров" – гр. Бургас.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

През октомври "Ерата на Водолея" в Бургас

  • 24 Сеп 2021
  • 338
От 14 до 17 октомври Бургас отново ще бъде домакин на най-необичайния театрален фестивал в България – „Ерата на Водолея“! За 11 път Община Бургас и фондациите „Театър в куфар“ и „За Родопите“ ще подарят на бургаската публика 4 незабравими дни с едни от най-интересните и провокативни представления в българския театър и танц, заедно с няколко гости от чужбина.

Внимание, преброителите тръгват по домовете!

  • 24 Сеп 2021
  • 262
Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис, съобщиха от НСИ.

Бургас вече е в семейството на зелените градове в Европа

  • 24 Сеп 2021
  • 272
Бургас се присъедини към семейството на зелените градове. Споразумението беше подписано на специална церемония в Брюксел от зам.-кмета по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата Весна Балтина.

Нови фитнес уреди до експоцентър "Флора" в Морската градина

  • 24 Сеп 2021
  • 265
Община Бургас монтира нови уреди на фитнеса до Експоцентър „Флора“. Мястото е любимо на малки и големи, бургазлии и гости на града, затова старите уреди вече бяха доста амортизирани и неудобни.

Да почистим Морската градина от фасове!

  • 24 Сеп 2021
  • 253
Тази неделя, 26-ти септември, доброволци – служители на Филип Морис България и Орбико и други желаещи ще почистят Морската градина в Бургас от фасове и други отпадъци.