ДГ Вълшебство реализира проект по Програма „Еразъм +“

ДГ "Вълшебство" реализира проект по Програма „Еразъм +“ Ключова дейност 1 № 2020-1-BG01-KA101-078573 със заглавие "Учи и се забавлявай", който се осъщeствява в рамките на 14 месеца от 01.06.2020 до 31.07.2021 година.

По проекта беше предвидена образователна мобилност за обмяна на опит в Португалия в обучителна организация „Mobility Friends“.

Мобилността се проведе от 15.05.2021г. до 29.05.2021г.

Мобилността напълно отговори на нуждите и целите ни да предоставим иновативно отворено и гъвкаво обучение, в което иновациите в образователния подход са приоритет. Обучението беше разделено в два курса:

Първият курс е „ИКТ за учители и деца“ придобиване на практически знания за дигитализиране на учебния процес.

Темите на курса бяха фокусирани над:

  • осигуряване на учителите практически идеи за това, как те могат да включват информационните компютърни технологии в образователния процес;
  • използването на ИКТ в образованието с неговите предимства и недостатъци;
  • въвеждане на геймификация и използване на видеоклипове с учебни цели;
  • запознаване с използването на Ipad / tablet pc в детската градина;
  • разработване на активно и конструктивно участие на децата в образователния процес, чрез използване на информационните компютърни технологии;
  • запознаване на учителите с актуалните тенденции в използването на Интернет и новите технологии в образованието;
  • споделяне на добри практики в преподаването и ученето, използване на ИКТ, което дава възможност на учителите да станат достатъчно уверени и компетентни, за да създадат съвместно, интерактивно обучение в детската градина за своите деца, използвайки ИКТ.

Вторият курс „Преподаване чрез игра“, касаеше усвояването на ситуационни методи на преподаване и в частност, преподаване чрез игра.

Играта е вид симулация, изискваща активно участие, което позволява приложение на усвоените знания. Ефективността й е 4-5 пъти по-висока в сравнение с традиционните методи. Играта разнообразява често задавани упражнения. Тя не притеснява участниците и е забавна и привлекателна. Чрез забавните моменти много лесно се постига сплотеност и се осигурява по-отворена атмосфера на взаимно внимание.

Чрез този проект се повиши квалификацията на педагогическите специалисти по отношение на използване на информационните технологии и въвеждането в учебната програма на иновативни методи и техники на преподаване.

Разпространихме опита си и резултатите по проект - Програма „Еразъм +“ Ключова дейност 1 , № 2020-1-BG01-KA101-078573 със заглавие “Учи и се забавлявай", на международно ниво в Република Турция, град Одрин, Основно Училище „Мустафа Неджати” .Споделихме научените знания с колегите, като показахме добрите практики , усвоени по време на нашето обучение. Активно се включиха всички учители от училището в симулирани ситуации, упражнения и игри, които те могат да упражнят и приложат на практика, което от своя страна дава добавена стойност на проекта.

Въвеждането на иновации е залегнало в Европейският ни план за развитие и пряко кореспондира със стратегията ни за работа, затова ние имаме за цел да реализираме още един проект по програма Еразъм + на тема “Аз съм, аз имам, аз мога“ – прилагане на метода Ох карти в процеса на педагогическо взаимодействие.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 90
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 85
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 91
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 392
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 364
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.