« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ДГ Вълшебство реализира проект по Програма „Еразъм +“

ДГ "Вълшебство" реализира проект по Програма „Еразъм +“ Ключова дейност 1 № 2020-1-BG01-KA101-078573 със заглавие "Учи и се забавлявай", който се осъщeствява в рамките на 14 месеца от 01.06.2020 до 31.07.2021 година.

По проекта беше предвидена образователна мобилност за обмяна на опит в Португалия в обучителна организация „Mobility Friends“.

Мобилността се проведе от 15.05.2021г. до 29.05.2021г.

Мобилността напълно отговори на нуждите и целите ни да предоставим иновативно отворено и гъвкаво обучение, в което иновациите в образователния подход са приоритет. Обучението беше разделено в два курса:

Първият курс е „ИКТ за учители и деца“ придобиване на практически знания за дигитализиране на учебния процес.

Темите на курса бяха фокусирани над:

 • осигуряване на учителите практически идеи за това, как те могат да включват информационните компютърни технологии в образователния процес;
 • използването на ИКТ в образованието с неговите предимства и недостатъци;
 • въвеждане на геймификация и използване на видеоклипове с учебни цели;
 • запознаване с използването на Ipad / tablet pc в детската градина;
 • разработване на активно и конструктивно участие на децата в образователния процес, чрез използване на информационните компютърни технологии;
 • запознаване на учителите с актуалните тенденции в използването на Интернет и новите технологии в образованието;
 • споделяне на добри практики в преподаването и ученето, използване на ИКТ, което дава възможност на учителите да станат достатъчно уверени и компетентни, за да създадат съвместно, интерактивно обучение в детската градина за своите деца, използвайки ИКТ.

Вторият курс „Преподаване чрез игра“, касаеше усвояването на ситуационни методи на преподаване и в частност, преподаване чрез игра.

Играта е вид симулация, изискваща активно участие, което позволява приложение на усвоените знания. Ефективността й е 4-5 пъти по-висока в сравнение с традиционните методи. Играта разнообразява често задавани упражнения. Тя не притеснява участниците и е забавна и привлекателна. Чрез забавните моменти много лесно се постига сплотеност и се осигурява по-отворена атмосфера на взаимно внимание.

Чрез този проект се повиши квалификацията на педагогическите специалисти по отношение на използване на информационните технологии и въвеждането в учебната програма на иновативни методи и техники на преподаване.

Разпространихме опита си и резултатите по проект - Програма „Еразъм +“ Ключова дейност 1 , № 2020-1-BG01-KA101-078573 със заглавие “Учи и се забавлявай", на международно ниво в Република Турция, град Одрин, Основно Училище „Мустафа Неджати” .Споделихме научените знания с колегите, като показахме добрите практики , усвоени по време на нашето обучение. Активно се включиха всички учители от училището в симулирани ситуации, упражнения и игри, които те могат да упражнят и приложат на практика, което от своя страна дава добавена стойност на проекта.

Въвеждането на иновации е залегнало в Европейският ни план за развитие и пряко кореспондира със стратегията ни за работа, затова ние имаме за цел да реализираме още един проект по програма Еразъм + на тема “Аз съм, аз имам, аз мога“ – прилагане на метода Ох карти в процеса на педагогическо взаимодействие.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day

 • 17 Сеп 2021
 • 141
На 17 септември, за шеста поредна година, Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day. В тази връзка по традиция няколко паркинг места от синята зона ще бъдат трансформирани за един ден в място за отдих и свободно време на гражданите. Местата са определени на ул. "Константин Фотинов" в пресечката с бул. "Богориди".

Тестов период за управление на светофарните уредби по булевард "Демокрация"

 • 17 Сеп 2021
 • 131
Община Бургас съобщава на своите жители и гости, че от 09.00 часа на 18.09.2021 г., събота, започва тестов период за координирано управление на светофарните уредби по „Демокрация“, така наречената „зелена вълна“.

Стартира новата общинска програма „Моят град Бургас”

 • 17 Сеп 2021
 • 136
През тази учебна година децата във всички бургаски детски градини и учениците в 12 училища ще изучават новият предмет „Краезнание“, част от новата общинска програма „Моят град Бургас”. Децата в трета и четвърта група и учениците в първи и пети клас ще се запознаят със забележителностите и символите на Бургас, с историята на тяхното училище и детска градина, улицата и комплекса, в които живеят.

"Бебе Зона" отново в Бургас

 • 17 Сеп 2021
 • 106
За четвърта поредна година в Бургас ще се проведе специализираното търговско изложение „Бебе Зона“. На 25 и 26 септември в Експозиционен център „Флора“ бъдещите и настоящи родители ще имат възможността да тестват и закупят детски стоки и услуги директно от най-големите производители и вносители в България.

Почитаме София, Вяра, Надежда и Любов

 • 17 Сеп 2021
 • 123
На 17-и септември църквата почита паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда, Любов и отдава почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта.Днес празнува българската столица София.