Разкриха конопена нива в Брястовец

На трима от задържаните са повдигнати обвинения и мярката за задържане е удължена за срок до 72 часа. Спец-операцията стартирала на 28.07.т.г., когато в с. Брястовец, общ. Бургас, служители от отдел „Криминална полиция” задържали семейство от с. Дъбник и 26 годишен несебърлия. Тримата обитавали вила, разположена в близост до с. Брястовец, ползвана за отправен пункт, от който се черпела вода за поливане и се съхранявали торове и добитата марихуана. При претърсването на вилната постройка са намерени и иззети : 3 кг. суха зелена листна маса и глави от съцветия, реагирали при направения полеви наркотест на марихуана, както и две торби със суха листна маса / канабис/. Извършен е щателен оглед, като е констатирано, че нивата с конопените растения представлява специално заградено насаждение с близо 460 растения, снабдени със система за капково напояване, захранвана от вилната постройка посредством помпи. Открити са и множество торове, с които нивата е подхранвана. В лек автомобил „Сузуки Витара”, с бургаска регистрация, собственост на 44 годишния „градинар” от с. Дъбник, паркиран в близост до вилната постройка в с. Брястовец, са открити и иззети 500 гр. суха зелена листна маса, реагирала при направения полеви наркотест на марихуана. В жилището на 26 годишния несебърлия, разположено в кв. „Черно море-3” също е открита суха зелена листна маса / марихуана/. Паралелно с действия по задържане в с. Брястовец в района след кръговото движение между Поморие и с. Каменар, служители от сектор „Специализирани полицейски сили” към ОДМВР - Бургас и Районно управление – Поморие спрели лек автомобил „Мерцедес”, с бургаска регистрация, с който се придвижвали двама 26 годишни мъже от Ахелой. В багажника на автомобила е открита и иззета торба, съдържаща около 100 гр. суха зелена маса / марихуана/, а в дома на единия от мъжете е намерена паричната сума от 8 000 лв. в копюри от по 100 лева, за чийто произход безработния мъж не могъл да даде адекватно обяснение. По същото време в Несебър служители от отдел „Криминална полиция” съвместно със служители от сектор „Специални тактически действия” към ОДМВР - Бургас задържали 30 годишен несебърлия, в чийто дом, разположен на несебърската улица „Отец Паисий“, е намерена и иззета отново суха зелена листна маса / марихуана/. По случая в ОДМВР - Бургас е образувано досъдебно производство. Проведени са множество действия по разследването, разпитани са свидетели и след докладване на събраните материали в Окръжна прокуратура – Бургас, спрямо трима от задържаните са повдигнати обвинения и с прокурорско постановление мярката за задържане е удължена до 72 часа. Работата по случая продължава от служителите на отдел „Криминална полиция“ и отдел „Разследване“ към ОДМВР - Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургаски младежи с интересна акция за Часа на Земята, Общината ще ги подкрепи

  • 19 Мар 2024
  • 78
Община Бургас ще съдейства на активните младежи, които се обърнаха към нея с искане за съдействие да организират събитие, посветено на Часа на Земята.

Интересните събития в Библиотеката тази седмица започват със среща с Енчо Керязов

  • 19 Мар 2024
  • 73
Тази сряда, 20 март, от 11.30 часа в Училище подкаст в Библиотеката гостува световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов. Той ще разкаже за сбъдването на мечтите и как избираш какъв да станеш. Събитието се организира със съдействието на Регионална библиотека "Пейо К. Яворов".

Тази седмица Белодробната болница в Бургас провежда безплатен скрининг за риск от туберкулоза

  • 19 Мар 2024
  • 75
Под мотото "Да! Ние можем да спрем туберкулозата!" и по повод Световния ден за борба с болестта - 24 март, СБАЛПФЗ - Белодробна болница - Бургас организира Седмица на отворените врати. Тя ще се проведе в периода 19 – 22 март.

Бургас отбелязва Тодоровден с атрактивни конни надскачания

  • 19 Мар 2024
  • 91
За поредна година празникът Тодоровден ще събере елитни коне и състезатели от Клуб по конен спорт „Кан Крум“- Бургас, които ще се включат в традиционните кушии.

МТСП стартира програма за подкрепа на социални услуги на Българската православна църква

  • 19 Мар 2024
  • 75
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще подкрепи усилията на Българската православна църква (БПЦ) да предоставя качествени и ефективни социални услуги чрез Целева програма „Информираност, подкрепа и съпричастност“. Тя е с бюджет от 160 000 лв. и ще се финансира от Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ).