Харпунистите от бургаския "Черноморец" триумфираха в "Купа България"

Харпунистите от бургаския "Черноморец" триумфираха в петия кръг от веригата "Купа България" по подводен риболов, като окупираха челните местаНадпреварата се проведе в акваторията на Несебър и продължи 5 часа. Участваха 39 харпунисти от цялата страна. Безапелационен първенец стана Валентин Люцканов с улов от 13 валидни риби. Капитанът на националния отбор и лидер на "Черноморец" не остави шансове на конкуренцията и доказа, че е № 1. Втори се класира съотборникът му Данаил Едрев с 11 риби. Веселин Томов от състава на домакините от "Несебър" остана трети. Четвъртото място, на косъм от медалите, зае още един харпупист от "Черноморец" - Николай Танев, който завърши с улов от 10 риби. Призът за най-голяма риба заслужи Злати Димитров от "Портус Кария"-Шабла с морска врана с тегло 1055 грама. До края на веригата "Купа България" остават още 3 турнира. Следващият е на 14 август, събота в акваторията на Созопол и Черноморец.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 57
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 53
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 47
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 47
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 183
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.