« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас ще има второ летище

Бургас скоро може да разполага с второ градско летище, съобщи Константин Бачийски, който заедно със своя юридически и икономически екип изготви необходимата документация за лицензирането на летище Равнец. Ако летището бъде лицензирано възможно най-скоро, то ще покачи значително рейтинга и на новата индустриална зона "Равнец“, давайки ѝ шанс да влезе в списъка на инвестиционните дестинации у нас, където все още не успява да се класира пред Пловдив, София, и дори общата Ямбол/Сливен. Амбициозният план на Бачийски е авиобазата в Равнец да се развие до летище за карго полети, свързващо трафика на товари в целия свят. През последните пет години той влага сериозен личен капитал и време, за да изготви и представи идейния проект пред крупни инвеститори, участвайки в най-големите световни форуми в Азия, Европа и Русия. До момента проектът е получил висока оценка отвън. "Не разчитаме само на чуждестранните инвеститори, а като алтернатива за развитието и финансирането, сме поискали проектът да бъде включен в Националния план за възстановяване и устойчивост. Моята визитка винаги са били действията ми. Видях как една прекрасна възможност за реално развитие на региона ни е на път да се превърне в зелени площи, вместо да се превърне в работещо летище. Вложих всичките си усилия в тази посока. Вярвам, че работата ми в полза на обществения интерес има смисъл. Ако проектът не се реализира, загубите ще са само за моя сметка, но в противен случай – ползите ще са за цяла България“, каза Константин Бачийски.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day

  • 17 Сеп 2021
  • 162
На 17 септември, за шеста поредна година, Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day. В тази връзка по традиция няколко паркинг места от синята зона ще бъдат трансформирани за един ден в място за отдих и свободно време на гражданите. Местата са определени на ул. "Константин Фотинов" в пресечката с бул. "Богориди".

Тестов период за управление на светофарните уредби по булевард "Демокрация"

  • 17 Сеп 2021
  • 153
Община Бургас съобщава на своите жители и гости, че от 09.00 часа на 18.09.2021 г., събота, започва тестов период за координирано управление на светофарните уредби по „Демокрация“, така наречената „зелена вълна“.

Стартира новата общинска програма „Моят град Бургас”

  • 17 Сеп 2021
  • 151
През тази учебна година децата във всички бургаски детски градини и учениците в 12 училища ще изучават новият предмет „Краезнание“, част от новата общинска програма „Моят град Бургас”. Децата в трета и четвърта група и учениците в първи и пети клас ще се запознаят със забележителностите и символите на Бургас, с историята на тяхното училище и детска градина, улицата и комплекса, в които живеят.

"Бебе Зона" отново в Бургас

  • 17 Сеп 2021
  • 121
За четвърта поредна година в Бургас ще се проведе специализираното търговско изложение „Бебе Зона“. На 25 и 26 септември в Експозиционен център „Флора“ бъдещите и настоящи родители ще имат възможността да тестват и закупят детски стоки и услуги директно от най-големите производители и вносители в България.

Почитаме София, Вяра, Надежда и Любов

  • 17 Сеп 2021
  • 146
На 17-и септември църквата почита паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда, Любов и отдава почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта.Днес празнува българската столица София.