Бургас ще има второ летище

Бургас скоро може да разполага с второ градско летище, съобщи Константин Бачийски, който заедно със своя юридически и икономически екип изготви необходимата документация за лицензирането на летище Равнец. Ако летището бъде лицензирано възможно най-скоро, то ще покачи значително рейтинга и на новата индустриална зона "Равнец“, давайки ѝ шанс да влезе в списъка на инвестиционните дестинации у нас, където все още не успява да се класира пред Пловдив, София, и дори общата Ямбол/Сливен. Амбициозният план на Бачийски е авиобазата в Равнец да се развие до летище за карго полети, свързващо трафика на товари в целия свят. През последните пет години той влага сериозен личен капитал и време, за да изготви и представи идейния проект пред крупни инвеститори, участвайки в най-големите световни форуми в Азия, Европа и Русия. До момента проектът е получил висока оценка отвън. "Не разчитаме само на чуждестранните инвеститори, а като алтернатива за развитието и финансирането, сме поискали проектът да бъде включен в Националния план за възстановяване и устойчивост. Моята визитка винаги са били действията ми. Видях как една прекрасна възможност за реално развитие на региона ни е на път да се превърне в зелени площи, вместо да се превърне в работещо летище. Вложих всичките си усилия в тази посока. Вярвам, че работата ми в полза на обществения интерес има смисъл. Ако проектът не се реализира, загубите ще са само за моя сметка, но в противен случай – ползите ще са за цяла България“, каза Константин Бачийски.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Застудяване от вторник следващата седмица

 • 26 Ное 2021
 • 386
Времето през последния месец в годината ще е есенно-зимно с повече валежи, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев Ще има сериозна промяна на времето от вторник нататък, прогнозира по бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

Цената на тока на борсата се срина с 22%, но е 3 пъти по-скъп тази зима

 • 26 Ное 2021
 • 271
Цената на тока за бизнеса за днес в сегмента „ден напред“, изтъргуван вчера, се срина с над една пета до 424,91 лв., но е с над 3,3 пъти по-висока от същия ден на миналата година, сочат данни от сайта на Българската независима енергийна борса.

Паркинг със зона за отдих в к-с Изгрев

 • 26 Ное 2021
 • 3
 • 290
Стартира изграждане на паркинг със зона за отдих между блокове 3 и 4 в к-с „Изгрев“. Проектът е поискан и съгласуван няколко пъти с техните жители и ще се осъществи по новата общинска програма „Моят град, моят квартал, моята улица".

Шестима бургаски автори в немскоезична антология на съвременната българска поезия

 • 25 Ное 2021
 • 371
Включиха шестима бургаски автори в немскоезична антология на съвременната българска поезия.

Премиерът обеща - без задължителни ваксини и зелени сертификати

 • 25 Ное 2021
 • 364
Правителството няма намерение да въвежда принудително ваксиниране. Ще отпаднат и зелените сертификати. Това каза премиерът Стефан Янев.