По-високи трудови възнаграждения на медицинските специалисти в общинското здравеопазване

Размерите на трудовите възнаграждения на медицинските специалисти в общинското здравеопазване ще бъдат увеличени. Днес кметът Димитър Николов и представителите на синдикатите в здравеопазването подписаха новия двугодишен колективен трудов договор на общинските медицински професионалисти по здравни грижи. Това е второ поред подобрение в заплащането в тази професия, след сключения през януари анекс, с който също бяха повишени парите на здравните работници. Според новия документ началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детски градини и училища ще бъде повишена от 1050 лв. на 1155 лв., а началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детска ясла и яслена група в детски градини от 1090 лв. на 1200 лв. Началната основна заплата на училищен лекар от 1350 лв. нараства на 1485 лв. Работниците и служителите в детски ясли, яслени групи към детски градини, детска кухня и училищно и детско здравеопазване ще получават ваучер за работно облекло на стойност 250 лв. и допълнително възнаграждение в размер на половината от минималната работна заплата за Деня на здравния работник - 7 април и Деня на Будителите - 1 ноември. Другите нови придобивки са свързани с осигурен служебен отпуск по време на извънредно положение или дни, обявени за неучебни – за срока на съответната заповед, но не повече от 10 дни за календарната година, както и по 2 допълнителни дни платен отпуск при имунизация срещу КОВИД. В новия Колективен трудов договор влизат и нови правила, касаещи възможност за допълнително стимулиране (с участие на синдикатите) при постигнати високи резултати в работата или допълнително натоварване при изпълнение на служебните задължения. Договорените днес трудови и допълнителни възнаграждения в новия трудов договор влизат в сила считано от 01 август 2021 година. Кметът за пореден път благодари на синдикатите в сферата на здравеопазването за ползотворното партньорство. „Медицинските ни сестри помогнаха изключително много при предната вълна на пандемията, а след това се включиха активно и в процеса на ваксинация“, сподели кметът Николов по време на срещата със синдикатите. Синдикалистите също благодариха на кмета за постоянния диалог и разбиране на браншовите проблеми, както и за положените усилия за подобряване на трудовото възнаграждение в сферата на общинското здравеопазване.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Застудяване от вторник следващата седмица

 • 26 Ное 2021
 • 381
Времето през последния месец в годината ще е есенно-зимно с повече валежи, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев Ще има сериозна промяна на времето от вторник нататък, прогнозира по бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

Цената на тока на борсата се срина с 22%, но е 3 пъти по-скъп тази зима

 • 26 Ное 2021
 • 269
Цената на тока за бизнеса за днес в сегмента „ден напред“, изтъргуван вчера, се срина с над една пета до 424,91 лв., но е с над 3,3 пъти по-висока от същия ден на миналата година, сочат данни от сайта на Българската независима енергийна борса.

Паркинг със зона за отдих в к-с Изгрев

 • 26 Ное 2021
 • 3
 • 288
Стартира изграждане на паркинг със зона за отдих между блокове 3 и 4 в к-с „Изгрев“. Проектът е поискан и съгласуван няколко пъти с техните жители и ще се осъществи по новата общинска програма „Моят град, моят квартал, моята улица".

Шестима бургаски автори в немскоезична антология на съвременната българска поезия

 • 25 Ное 2021
 • 369
Включиха шестима бургаски автори в немскоезична антология на съвременната българска поезия.

Премиерът обеща - без задължителни ваксини и зелени сертификати

 • 25 Ное 2021
 • 362
Правителството няма намерение да въвежда принудително ваксиниране. Ще отпаднат и зелените сертификати. Това каза премиерът Стефан Янев.