« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

По-високи трудови възнаграждения на медицинските специалисти в общинското здравеопазване

Размерите на трудовите възнаграждения на медицинските специалисти в общинското здравеопазване ще бъдат увеличени. Днес кметът Димитър Николов и представителите на синдикатите в здравеопазването подписаха новия двугодишен колективен трудов договор на общинските медицински професионалисти по здравни грижи. Това е второ поред подобрение в заплащането в тази професия, след сключения през януари анекс, с който също бяха повишени парите на здравните работници. Според новия документ началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детски градини и училища ще бъде повишена от 1050 лв. на 1155 лв., а началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детска ясла и яслена група в детски градини от 1090 лв. на 1200 лв. Началната основна заплата на училищен лекар от 1350 лв. нараства на 1485 лв. Работниците и служителите в детски ясли, яслени групи към детски градини, детска кухня и училищно и детско здравеопазване ще получават ваучер за работно облекло на стойност 250 лв. и допълнително възнаграждение в размер на половината от минималната работна заплата за Деня на здравния работник - 7 април и Деня на Будителите - 1 ноември. Другите нови придобивки са свързани с осигурен служебен отпуск по време на извънредно положение или дни, обявени за неучебни – за срока на съответната заповед, но не повече от 10 дни за календарната година, както и по 2 допълнителни дни платен отпуск при имунизация срещу КОВИД. В новия Колективен трудов договор влизат и нови правила, касаещи възможност за допълнително стимулиране (с участие на синдикатите) при постигнати високи резултати в работата или допълнително натоварване при изпълнение на служебните задължения. Договорените днес трудови и допълнителни възнаграждения в новия трудов договор влизат в сила считано от 01 август 2021 година. Кметът за пореден път благодари на синдикатите в сферата на здравеопазването за ползотворното партньорство. „Медицинските ни сестри помогнаха изключително много при предната вълна на пандемията, а след това се включиха активно и в процеса на ваксинация“, сподели кметът Николов по време на срещата със синдикатите. Синдикалистите също благодариха на кмета за постоянния диалог и разбиране на браншовите проблеми, както и за положените усилия за подобряване на трудовото възнаграждение в сферата на общинското здравеопазване.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day

  • 17 Сеп 2021
  • 160
На 17 септември, за шеста поредна година, Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day. В тази връзка по традиция няколко паркинг места от синята зона ще бъдат трансформирани за един ден в място за отдих и свободно време на гражданите. Местата са определени на ул. "Константин Фотинов" в пресечката с бул. "Богориди".

Тестов период за управление на светофарните уредби по булевард "Демокрация"

  • 17 Сеп 2021
  • 151
Община Бургас съобщава на своите жители и гости, че от 09.00 часа на 18.09.2021 г., събота, започва тестов период за координирано управление на светофарните уредби по „Демокрация“, така наречената „зелена вълна“.

Стартира новата общинска програма „Моят град Бургас”

  • 17 Сеп 2021
  • 149
През тази учебна година децата във всички бургаски детски градини и учениците в 12 училища ще изучават новият предмет „Краезнание“, част от новата общинска програма „Моят град Бургас”. Децата в трета и четвърта група и учениците в първи и пети клас ще се запознаят със забележителностите и символите на Бургас, с историята на тяхното училище и детска градина, улицата и комплекса, в които живеят.

"Бебе Зона" отново в Бургас

  • 17 Сеп 2021
  • 119
За четвърта поредна година в Бургас ще се проведе специализираното търговско изложение „Бебе Зона“. На 25 и 26 септември в Експозиционен център „Флора“ бъдещите и настоящи родители ще имат възможността да тестват и закупят детски стоки и услуги директно от най-големите производители и вносители в България.

Почитаме София, Вяра, Надежда и Любов

  • 17 Сеп 2021
  • 144
На 17-и септември църквата почита паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда, Любов и отдава почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта.Днес празнува българската столица София.