« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас с приз за принос в дигитализирането на културно- историческото наследство

Община Бургас бе отличена за принос в дигитализирането на културно- историческото наследство и въвеждане на онлайн практики в дейността на местната власт. Призът бе връчен на зам.-кметът по култура, туризъм и спорт в Община Бургас Диана Саватева в рамките на Международен форум „Културата и бизнесът- заедно в дигиталния свят“В експозето си тя представи резултатите на бургаската администрация в тази приоритетна област. „Близо 7000 са дигитализираните единици от Регионален музей Бургас, който спечели няколко проекта в тази сфера. Дигитализиран е целият периодичен печат до 1944 г., богатия архив от пощенски картички на Регионална библиотека „Пейо Яворов“, както и част от книжния фонд, в момента се дигитализира колекцията от плакати. Община Бургас разполага с няколко модерни платформи, които предоставят информация онлайн, голяма част от нея в реално време. SmartBurgas събира данни от различните интелигентни устройства и системи. Интегрираният портал за наблюдение помага на хората като внася прозрачност, улеснява контрола и оказва положително влияние върху организацията на услугите и значително подобрява качеството на живот. Подчертан напредък през последната година има платформата GoToBurgas, чиято цел е да предоставя точна и бърза информация за целия поток от разнообразни събития с сферата на културата, туристическите атракции и спорта. В процес на финализиране е иновативна система, която ще бъде интегрирана в GoToBurgas и ще осигурява експресен и максимално облекчен достъп до информация, свързана с предстоящи събития, както и за условията, при които общински бази се предоставят за ползване от външни организатори“, обясни зам.-кметът Диана Саватева. При получаването на престижното отличие Саватева подчерта, че Бургас е сред общините, които най-бързо реагираха на необичайната обстановка, предизвикана от пандемията с прилагането на лайф стрийминг, както и със създаването на дигитален архив на актуално културно съдържание, а също и с оптималното използване на социалните мрежи като комуникационен канал.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day

  • 17 Сеп 2021
  • 162
На 17 септември, за шеста поредна година, Бургас се включва в световната инициатива PARK(ing) Day. В тази връзка по традиция няколко паркинг места от синята зона ще бъдат трансформирани за един ден в място за отдих и свободно време на гражданите. Местата са определени на ул. "Константин Фотинов" в пресечката с бул. "Богориди".

Тестов период за управление на светофарните уредби по булевард "Демокрация"

  • 17 Сеп 2021
  • 153
Община Бургас съобщава на своите жители и гости, че от 09.00 часа на 18.09.2021 г., събота, започва тестов период за координирано управление на светофарните уредби по „Демокрация“, така наречената „зелена вълна“.

Стартира новата общинска програма „Моят град Бургас”

  • 17 Сеп 2021
  • 151
През тази учебна година децата във всички бургаски детски градини и учениците в 12 училища ще изучават новият предмет „Краезнание“, част от новата общинска програма „Моят град Бургас”. Децата в трета и четвърта група и учениците в първи и пети клас ще се запознаят със забележителностите и символите на Бургас, с историята на тяхното училище и детска градина, улицата и комплекса, в които живеят.

"Бебе Зона" отново в Бургас

  • 17 Сеп 2021
  • 121
За четвърта поредна година в Бургас ще се проведе специализираното търговско изложение „Бебе Зона“. На 25 и 26 септември в Експозиционен център „Флора“ бъдещите и настоящи родители ще имат възможността да тестват и закупят детски стоки и услуги директно от най-големите производители и вносители в България.

Почитаме София, Вяра, Надежда и Любов

  • 17 Сеп 2021
  • 146
На 17-и септември църквата почита паметта на светите мъченици София, Вяра, Надежда, Любов и отдава почит на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта.Днес празнува българската столица София.