Специалисти представиха съвременни ИТ решения и нови възможности за бизнеса в Бургас

На 30-ти ноември в Бургас се проведе събитие на тема „Бизнес и ИТ. Нови възможности“, което представи пред аудиторията инвестиционния потенциал в „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ и съвременни ИТ решения за бизнеса. Бизнес събитието се организира от „Индустриален и логистичен парк – Бургас“. То събра водещи специалисти, които разкриха възможности за инвестиции и управление на бизнес процеси пред мениджъри на различни компании, инвеститори от страната и гр. Бургас, представители на местната власт, браншови камари, бизнес организации и студенти. Enterprise Resource Planning (ERP) e софтуер, който управлява интегрирано всички ресурси на едно предприятие. Освен цялостни фирмени информационни системи, днес ERP системите по същество се разглеждат като бизнес платформи. По тази тема говори Димитър Димитров – Търговски директор на ERP.BG. Лекция за BI технологии и приложения изнесе Николай Миленков от Balkan Services. Business Intelligence (BI) е набор от технологии и приложения, чрез който се събират, анализират и визуализират големи количества сурови данни, за да се превърнат в полезна информация в помощ на бизнес потребителите. Customer Relationship Management (CRM) е приложен софтуер за организации и предприятия, който управлява взаимодействието с настоящи и бъдещи клиенти. Системата автоматизира и интегрира функциите по продажби, маркетинг и поддръжка в рамките на организацията. Темата за CRM представи Aнастас Шопов от Тeam Vision Bulgaria. Това е първото гостуване на ERP академията в Бургас. Припомняме, че организацията беше създадена от фирмите от сегмента на системите за управление на бизнеса с цел да подпомогне подготвянето на повече нови кадри в сектора. Тя вече стартира съвместно с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) първата магистърска програма в областта на бизнес софтуера, както и поредица от курсове и други инициативи. „След успешното развитие на академията в София и след прекрасните отзиви от първото ни събитие в Пловдив, решихме да организираме поредица от форуми в повечето големи български градове. Целта ни е да запознаем местните предприемачи с новите тенденции в областта на системите за управление на бизнеса, както и да представим на студентите и академичната общност перспективите за реализация в този бързо развиващ се технологичен подсегмент. След Бургас, планираме събития в Свищов, Враца, Варна и други български градове“ - сподели доц. д-р Наталия Футекова, основател на ERP Academy. „Бизнес и ИТ. Нови възможности“ се осъществи със съдействието на "Индустриален и логистичен парк" – Бургас АД, Община Бургас, Бургаски свободен университет, ERP Academy, КРИБ – Бургас, Sutherland Global Services, сп. Enterprise, Uchi.bg, Pixelmedia.bg и Smartage.bg.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 77
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 82
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 66
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 70
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 81
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.