Предстоят масови ремонти в бургаския квартал Възраждане

Предстоят масови ремонти на улици в бургаския жк „Възраждане“ – комплексът, в който от години не са извършвани реконструкции на пътната мрежа и този, които има най-сериозен проблем както с паркирането, така и с достъпността на тротоарите.Това каза на първата постоянна комисия след едномесечната почивка на Общинския съвет зам.-кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие инж. Чанка Коралска. Тя разкри кои са улиците в комплекса, които първи ще бъдат преобразени. Скоростта на тези дейности обаче ще зависи изцяло от активността на ВиК, тъй като политиката на администрацията е такава, че първо дружеството трябва да подмени подземните водопроводи и канализации и чак тогава да бъде извършван ремонт на настилката и тротоарите. Това е разумно решение с оглед на това, че няма да се налага вече ремонтирана улица да бъде отново разкопавана заради остарял, амортизиран или аварирал водопровод впоследствие. „ВиК вече приключиха своите дейности по ул. „Самуил“ и съответно това ще е нашият приоритет в следващите месеци. На следващ етап ще се работи по ул. „Патриарх Евтимий“ и „Шейново“. Те вероятно ще са готови до края на 2022 г.“, каза зам.-кметът Чанка Коралска. Тя бе помолена от председателя на Постоянната комисия по здравеопазване д-р Антонио Душепеев да коментира внесената от кмета Димитър Николов докладна във връзка с поемане на дълг за финансиране на проекта „Реконструкция на улици и облагородяване на междублокови пространства по програма „Моят град – моят квартал“. За целта ще са необходими 5 млн.лв.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов реанимобил купен със събрани капачки в УМБАЛ - Бургас

  • 28 Окт 2021
  • 70
УМБАЛ Бургас вече има реанимобил, купена със средства от рециклирани капачки и дарители. Каузата бе на Отделението по неонатология в морския град и отбеляза своя успешен завършек, съобщиха на фейсбук страницата си организаторите.

Нощно бягане "Бургас свети" тази събота

  • 28 Окт 2021
  • 64
170 атлети от цялата страна ще се включат в инициативата "Бургас свети" тази събота, 30 октомври, от 20.00 часа. Стартът и финалът на интересното събитие са пред сградата на Общината.

Проектът за площад „Св. св. Кирил и Методий“

  • 27 Окт 2021
  • 188
Как пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас да стане привлекателно място и зона за туристически атракции, събития, фестивали и базари?

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

  • 27 Окт 2021
  • 153
Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби.

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

  • 27 Окт 2021
  • 144
„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите.