Годишен семинар на читалищата в Бургас

Представители на читалищата от община Бургас се срещнаха за традиционния годишен семинар в КЦ „Морско казино”. Инициативата бе открита от Даниела Йотова, старши експерт в РЕКИЦ „Читалища” Тя поздрави присъстващите и представи новите секретари на читалището в квартал „Горно Езерово” и новооткритото читалище на територията на Рибарско селище „Ченгене скеле”. „Работата на читалищата е приоритетна за Общината. Всеки един от нас си дава сметка колко е важна вашата роля за културния облик на града и населените места в близост. Ние сме винаги готови да дадем насоки, да помогнем - търсете ни. Към вашата общност се присъединяват млади, можещи хора и това е прекрасно. Адаптирайте дейността към променящата се среда, запознайте се с програмите, които подпомагат вашата дейност. Важно е да сте инициативни”, сподели Диана Саватева, зам.-кмет „Култура, туризъм и спорт” в Община Бургас. На семинара присъства и Веселин Пренеров, председател на Комисията по култура и читалищна дейност към Общински съвет - Бургас. По време на събитието се обсъдиха културните програми, актуални въпроси, препоръки и идеи относно читалищната дейност.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов реанимобил купен със събрани капачки в УМБАЛ - Бургас

  • 28 Окт 2021
  • 68
УМБАЛ Бургас вече има реанимобил, купена със средства от рециклирани капачки и дарители. Каузата бе на Отделението по неонатология в морския град и отбеляза своя успешен завършек, съобщиха на фейсбук страницата си организаторите.

Нощно бягане "Бургас свети" тази събота

  • 28 Окт 2021
  • 63
170 атлети от цялата страна ще се включат в инициативата "Бургас свети" тази събота, 30 октомври, от 20.00 часа. Стартът и финалът на интересното събитие са пред сградата на Общината.

Проектът за площад „Св. св. Кирил и Методий“

  • 27 Окт 2021
  • 187
Как пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас да стане привлекателно място и зона за туристически атракции, събития, фестивали и базари?

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

  • 27 Окт 2021
  • 152
Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби.

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

  • 27 Окт 2021
  • 143
„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите.