« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Архитектурен фестивал започна в Бургас

В дните до 10 октомври Бургас ще е домакин на Архитектурен фестивал, включващ поредица от събития, посветени на това изкуство с практическо приложение, упражнявано у нас от много талантливи хора.Организатор е Съюз на архитектите в България. Сред съорганизаторите са Община Бургас, Камара на архитектите в България, Съюз на българските художници, Столична община, с подкрепата на ВСУ „Любен Каравелов“, НХА, „Баумит България“ ЕООД, „Метрополитен“ ЕАД. Медиен партньор е Градът Медия Груп. Първото от поредицата събития е изложба, която ще бъде открита днес, 29 септември, от 17 часа, в сградата на новата бургаска библиотека на ул. „Св. св. Кирил и Методий“. Тя е озаглавена „Българска архитектурна литература – 2010 - 2021“ (от фондовете на библиотеката на САБ и Регионална библиотека „Пейо Яворов“). Ето и останалите основни събития в програмата: 30 септември, ПГСАГ „Кольо Фичето“, 17 часа Откриване на изложба на студентски дипломни и курсови проекти, специалност „Архитектура“ 2020 – 2021 на ВСУ „Любен Каравелов“ 1 октомври, Културен дом на нефтохимика и пл. „Тройката“ Официално откриване на фестивала, 18 часа Национална изложба „Изкуства на обществения форум“; Обща изложба на архитектите от Бургас – „Архимория 2021“; Сборна изложба „Общински политики в естетиката на градската среда“; Изложба на проекти от конкурса „Брацигово 2021“; Обща изложба на архитектите от Хасково „19 архитекти от Хасково“; Изложба „Под куполите на Ларгото – Нова софийска архитектура 2015 – 2020“; Изложба на студентски проекти от УАСГ, ВСУ „Любен Каравелов“, ВСУ „Черноризец Храбър“, НБУ. От 1 октомври, пред хотел „България“ Изложба на Столична община „Стандарти за оформяне на градската среда“; Изложба „Метростанциите като художествен синтез“ – на „Метрополитен“ ЕАД – София; Изложба „Публични пространства и монументално изграждане на София“; Изложба „Стенна живопис и графити в София“; Изложба на „Баумит България“ ЕООД – Конкурс „Фасада на годината 2019“. 4 октомври, Филиал на НХА в Бургас Изложба на студентски проекти на НХА, архитектурно ателие „Созопол 2021“ 4 октомври, КЦ „Морско казино“, 18.30 часа Честване на Международния ден на архитектурата и обявяване на наградите на „Архимория 2021“ * „Архитектурен фестивал Бургас 2021 е първият по рода си в България. Инициативата за него принадлежи на САБ, но тя бе успешно подкрепена от СБХ, КАБ, Столична община и особено от Община Бургас и нейния кмет г-н Димитър Николов. Нашето желание е да провеждаме този фестивал ежегодно и чрез него да се отчитаме пред себе си и пред обществото, но също и да приобщаваме гражданите към великото изкуство АРХИТЕКТУРА. Желаем на бургазлии и гостите на града да получат радост от срещата си с нашето творчество – на архитекти, художници, ландшафтни архитекти, дизайнери!“, казват проф. д-р арх. Тодор Булев (председател на УС на САБ) и арх. Владимир Милков (председател на УС на КАБ).

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 68
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 71
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.

В Бургас ще се проведе българо – румънски икономически форум

  • 17 Май 2022
  • 72
Двустранната търговска камара България - Румъния , Община Бургас и Бургаската търговско – промишлена палата са организатори на предстояща среща „Как да бъдем успешни на румънския пазар”. Тя ще се проведе този четвъртък, от 10:00 часа, в експоцентър „Флора“.

Държавни институции ще ползват опита на Община Бургас за осигуряване на достъпна среда

  • 16 Май 2022
  • 293
Дългогодишната и целенасочена дейност по осигуряване на достъпна среда и равни възможности за хората с трайни увреждания на екипа на Община Бургас поучи заслужено признание.

Билингва антология „Поетични перли“ – на български и френски език

  • 16 Май 2022
  • 245
Стихове на съвременни бургаски поети са представени в билингва антология „Поетични перли“ – на български и френски език. Съставителят и преводач Добрина Маринова преведе свои любими поети, за да ги представи на читателите във Франция.