Министерството на туризма прави проверка на плажа на къмпинг Оазис

По разпореждане на министър Николина Ангелкова, Министерството на туризма инициира съвместна проверка на ангажираните институции във връзка със сигнала за заравняване на дюни на плажа при къмпинг Оазис. В нея ще се включат представители на РИОСВ – Бургас, областна администрация – Бургас и община Царево. Съгласно разпоредбите на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (чл.8), министърът на туризма е оправомощен да извършва подготвителните действия за предоставяне на концесии за морски плажове при условията и по реда на закона; да внася в Министерския съвет предложения за предоставяне на концесии за морските плажове; да организира процедурите за определяне на концесионер; да сключва концесионните договори; да провежда процедури за отдаване под наем на морски плажове и сключва наемните договори; да организира контрола по изпълнение на задълженията по сключените концесионни договори и договорите за наем; да представлява държавата по дела, образувани във връзка с възникнали спорове по сключени концесионни договори, съответно договори за наем на морските плажове. Предвид нуждата от бързи и координирани действия се инициира съвместната проверка. Съгласно решение на МС за плажът при къмпинг Оазис е организиран конкурс за концесия. Към момента се продава документация и се събират оферти за участие. Министър Ангелкова разпореди и специалният телефон: +359 2 90 46 833 и e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. за сигнали за нередности на морските плажове, които действаха през активния летен сезон, да работят целогодишно. “Наша основна цел е да опазим морските плажове и да ги развиваме устойчиво, за да предложим най-добри условия на туристите“, каза министър Ангелкова. По думите ѝ през годините винаги има подобни сигнали през зимния сезон, когато недоброжелатели експлоатират морските плажове за собствени нужди – добив на пясък, отнемане или разширяване на активната площ и др. „Ще дадем възможност всеки гражданин да ни сигнализира и дори обажданията да не са в нашите правомощия, ще сезираме компетентните органи, за да предотвратим всеки опит на злоупотреби“, допълни Николина Ангелкова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 109
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 118
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 119
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 157
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 131
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.