Ето кой стана шеф на Младежкия международен център в "Меден рудник"

 • 05 Окт 2021
Бъдещият модерен Младежки международен център, който в момента се изгражда в ж.к. "Меден рудник“, вече си има своя стопанин.Петима кандидати бяха допуснати до събеседване на конкурса за управител на Младежкия център, който се реализира по проекта "Създаване на Младежки международен център Бургас“ по програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи", финансирана от ФМ на ЕИП 2014-2021 г. От тях най-аргументирано защити концепцията си за развитие на новия младежки дом Мария Салабашева, съобщиха от Община Бурга. Мария Салабашева е личност с разнообразни интереси и умения, журналист и класически музикант. Получила е образованието си в България и Съединените Щати. През последните години професионалното й развитие е свързано предимно с бургаската регионална телевизия – "Канал 0“, но журналистическата й дейност се развива и като кореспондент на ТВ7, БНТ и ТВ Европа за Бургас. Професионалните й интереси са насочени към сферите археоастрономия, екология, биоразнообразие и иновации. За работата си е отличена със Специалната награда в категорията "Най – добър журналистически материал, свързан със запазване на дивата природа“ на Българска Фондация Биоразнообразие, както и Специална награда – грамота и плакет на Агенцията по горите и БДЗП за принос в разкриването на престъпления срещу дивата природа“. Опитът й с младежки дейности включва няколко реализирани проекта, сред които кампанията за сигурност на децата в интернет "Кой Е Срещу Мен в Мрежата“ със съдействието на Община Бургас и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов реанимобил купен със събрани капачки в УМБАЛ - Бургас

 • 28 Окт 2021
 • 58
УМБАЛ Бургас вече има реанимобил, купена със средства от рециклирани капачки и дарители. Каузата бе на Отделението по неонатология в морския град и отбеляза своя успешен завършек, съобщиха на фейсбук страницата си организаторите.

Нощно бягане "Бургас свети" тази събота

 • 28 Окт 2021
 • 54
170 атлети от цялата страна ще се включат в инициативата "Бургас свети" тази събота, 30 октомври, от 20.00 часа. Стартът и финалът на интересното събитие са пред сградата на Общината.

Проектът за площад „Св. св. Кирил и Методий“

 • 27 Окт 2021
 • 182
Как пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас да стане привлекателно място и зона за туристически атракции, събития, фестивали и базари?

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

 • 27 Окт 2021
 • 146
Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби.

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

 • 27 Окт 2021
 • 138
„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите.