« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Нежелан детски кът в к-с Лазур?

През лятото бургазлии с адреси в бл. 88 и на ул. „Юрий Венелин“ №24 в к-с „Лазур“ заявиха отново категоричното си нежелание под прозорците им да има детски кът. Още през 2018 г. те събраха подписи ПРОТИВ него и ги внесоха в Общината. На среща при кмета тази година недоволните жители дори декларираха готовност сами да демонтират съоръженията за игра. В отговор на странното искане, каквото за първи път постъпва в Общината, беше инициирана подписка в районното кметство. От 26 август до 5 октомври се включиха 134 души. От тях 8 са ЗА, а 126 гласуваха ПРОТИВ премахването на детския кът. Така че той остава на своето място. В отговор на странното искане, каквото за първи път постъпва в Общината, беше инициирана подписка в районното кметство. От 26 август до 5 октомври се включиха 134 души. От тях 8 са ЗА, а 126 гласуваха ПРОТИВ премахването на детския кът. Така че той остава на своето място. Всъщност детски кът на тази локация е имало още през 2006 г., но със стар модел съоръжения за игра. Настоящият си добър вид той придоби през 2018 г. Това се случи именно след множество искания до кмета Николов и подписка от младите семейства в района за обособяване на удобно място за игра и отдих. Тогава бяха монтирани съоръженията, които виждате на снимките, декоративната ограда, поставени бяха нови пейки. Аргументите на противниците на детския кът бяха следните: „Събират се не само деца, а и възрастни. Виковете и крясъците продължават вечер до малките часове. В блока живеят много възрастни, както и работещи хора, които се нуждаят от почивка.“ Община Бургас се отнася с уважение към мнението на всеки свой гражданин. И е съгласна, че всеки заслужава да може да се порадва на своето любимо време – за игра на децата, за почивка на възрастните. Но Общината не можеше да вземе еднолично решение по този въпрос, тъй като очаквано се потвърди, че е твърде вероятно друга група да иска запазване на сегашното статукво. В крайна сметка мнозинството хора, живеещи в този район на „Лазур“, взе своето решение. За Община Бургас то е окончателно и такъв казус вече не съществува.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 145
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 147
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 117
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 117
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 227
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.