« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Нежелан детски кът в к-с Лазур?

През лятото бургазлии с адреси в бл. 88 и на ул. „Юрий Венелин“ №24 в к-с „Лазур“ заявиха отново категоричното си нежелание под прозорците им да има детски кът. Още през 2018 г. те събраха подписи ПРОТИВ него и ги внесоха в Общината. На среща при кмета тази година недоволните жители дори декларираха готовност сами да демонтират съоръженията за игра. В отговор на странното искане, каквото за първи път постъпва в Общината, беше инициирана подписка в районното кметство. От 26 август до 5 октомври се включиха 134 души. От тях 8 са ЗА, а 126 гласуваха ПРОТИВ премахването на детския кът. Така че той остава на своето място. В отговор на странното искане, каквото за първи път постъпва в Общината, беше инициирана подписка в районното кметство. От 26 август до 5 октомври се включиха 134 души. От тях 8 са ЗА, а 126 гласуваха ПРОТИВ премахването на детския кът. Така че той остава на своето място. Всъщност детски кът на тази локация е имало още през 2006 г., но със стар модел съоръжения за игра. Настоящият си добър вид той придоби през 2018 г. Това се случи именно след множество искания до кмета Николов и подписка от младите семейства в района за обособяване на удобно място за игра и отдих. Тогава бяха монтирани съоръженията, които виждате на снимките, декоративната ограда, поставени бяха нови пейки. Аргументите на противниците на детския кът бяха следните: „Събират се не само деца, а и възрастни. Виковете и крясъците продължават вечер до малките часове. В блока живеят много възрастни, както и работещи хора, които се нуждаят от почивка.“ Община Бургас се отнася с уважение към мнението на всеки свой гражданин. И е съгласна, че всеки заслужава да може да се порадва на своето любимо време – за игра на децата, за почивка на възрастните. Но Общината не можеше да вземе еднолично решение по този въпрос, тъй като очаквано се потвърди, че е твърде вероятно друга група да иска запазване на сегашното статукво. В крайна сметка мнозинството хора, живеещи в този район на „Лазур“, взе своето решение. За Община Бургас то е окончателно и такъв казус вече не съществува.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Народното събрание прие на първо четене предложение от БСП закон за доброволчеството

  • 18 Апр 2024
  • 10
Кристиан Вигенин: Надявам се парламентът да бъде запомнен с нещо позитивно за финал, като приеме закона и на второ четене

ПРОКУРОРИ ОТ СОФИЙСКИЯ АПЕЛАТИВЕН РАЙОН СЪС СТАНОВИЩЕ ОТНОСНО ПРОЕКТ НА НОВ ЗАКОН ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ

  • 18 Апр 2024
  • 17
Становище на прокурори от Софийска апелативна прокуратура и прокуратурите от Софийския апелативен район относно публикувания за обществено обсъждане проект на нов Закон за съдебната власт (ЗСВ) е изпратено до Министерство на правосъдието.

Костадин Костадинов: Българското военно ръководство е говорило с украинската страна, как да се измами ООН

  • 18 Апр 2024
  • 16
Декларация, прочетена от парламентарната трибуна от Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“

КАРИЕРНИ ЩАНДОВЕ, ЛЕКЦИИ НА БИЗНЕС ЛИДЕРИ И ИЗЛОЖБА ПРЕДЛАГА „КАРИЕРЕН ФОРУМ 8.0. – С ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО“

  • 18 Апр 2024
  • 26
Във фоайето на Културен дом НХК се провежда „Кариерен Форум 8.0. – С поглед в бъдещето“.

Фондация "Лили Иванова" иска общински имот в Бургас за обособяване в културен център Saloon LI.

  • 18 Апр 2024
  • 44
Фондация "Лили Иванова" иска общински имот в Бургас за обособяване в културен център Saloon LI.