Отменят фестивала "Моето Черно море"”

Второто издание на инициативата трябваше да бъде официално открито днес с изложба във филиала на НХА - Бургас. Тематичният пленер на ученици, студенти и утвърдени имена в изобразителното изкуство ще може да се реализира безпрепятствено. На открито, рамо до рамо, проф. Светослав Бенчев - декан на Факултета за изящни изкуства към НХА, в компанията на доц.д-р Здравка Василева към катедра „Живопис”, ас. Васил Колев и ас. Любомил Драганов, ще дават насоки на млади бургаски творци. Изложбата от тридневните им срещи ще бъде показана на по-следващ етап. В рамките на фестивала бяха планирани излъчването на филм „Мост към Кристо”, среща със сценариста на продукцията Евгения Атанасова и литературно матине, което е своеобразна сцена за изявени ученици, които представят лично творчество. Тези прояви ще бъдат реализирани в първия подходящ момент, който гарантира безопасността на всички участници. Ценното в идеята за „Фестивал на младите в изкуството” е симбиозата между различните изкуства и поколения. Зад интригуващия проект стоят Националната художествена академия, филиалът й в Бургас, Община Бургас и DAS Marina Burags Hotel.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 51
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 62
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 78
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 86
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас