« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Местният Парламент избира новите почетни граждани

Местният парламент на Бургас ще избере новите почетни граждани. Сред предложенията са Мария Бакалова, Стефани Кирякова, Илиян Иванов и Дана Проданова.Ще се дискутират също възможностите за включване на Бургас в Алианс „Българско Черноморие“- той  ще  създаде и и поддържа на дигитална платформа и маркетингова стратегия ,членският внос е 4 процента от туристическия данък на дадената община.През филтъра на съветниците днес ще премине и  местната Наредба  за за управление на отпадъците. В дневния ред са още ремонт на бул. „Никола Петков“ в ж.к. „Изгрев“, ремонт и асфалтиране на улиците в с. Равнец. Съветници ще питат за осветлението в парк Изгрев, за бетонните елементи на плаж Север, за неуглредните сгради по Александровска. Ще се търстя и съпоставки на приходите от зелена зона в съответствие с разходите. Предстои да бъде одобрен списъка с 28 финансирани за инвитро процедури, подпомогнати с по 2 хиляди лева. Предложено е и подпомагане на изявени спортисти за участието им на Световно първенство по свободна борба за ветерани и квалификационен турнир от веригата „Kinder joy of moving Tennis Trophy“. Европейските шампиони за юноши за 2021 г. бургаските акробати Г. Стоянов и В. Коточев и– Световния шампион по борба за ученици за 2021 Ердал Галип чрез  решение на ОС ще могат да получат финансови награди, такива ще има и за клубовете им. Председателят на спортната комисия Йордан Георгиев предлага още надпреварата за приз Жулета Шишманова да стане част от Световната верига на Гранд при турнирите като Община Бургас предвиди необходимите средства за провеждането.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 139
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 140
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 112
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 113
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 223
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.