« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Местният Парламент избира новите почетни граждани

Местният парламент на Бургас ще избере новите почетни граждани. Сред предложенията са Мария Бакалова, Стефани Кирякова, Илиян Иванов и Дана Проданова.Ще се дискутират също възможностите за включване на Бургас в Алианс „Българско Черноморие“- той  ще  създаде и и поддържа на дигитална платформа и маркетингова стратегия ,членският внос е 4 процента от туристическия данък на дадената община.През филтъра на съветниците днес ще премине и  местната Наредба  за за управление на отпадъците. В дневния ред са още ремонт на бул. „Никола Петков“ в ж.к. „Изгрев“, ремонт и асфалтиране на улиците в с. Равнец. Съветници ще питат за осветлението в парк Изгрев, за бетонните елементи на плаж Север, за неуглредните сгради по Александровска. Ще се търстя и съпоставки на приходите от зелена зона в съответствие с разходите. Предстои да бъде одобрен списъка с 28 финансирани за инвитро процедури, подпомогнати с по 2 хиляди лева. Предложено е и подпомагане на изявени спортисти за участието им на Световно първенство по свободна борба за ветерани и квалификационен турнир от веригата „Kinder joy of moving Tennis Trophy“. Европейските шампиони за юноши за 2021 г. бургаските акробати Г. Стоянов и В. Коточев и– Световния шампион по борба за ученици за 2021 Ердал Галип чрез  решение на ОС ще могат да получат финансови награди, такива ще има и за клубовете им. Председателят на спортната комисия Йордан Георгиев предлага още надпреварата за приз Жулета Шишманова да стане част от Световната верига на Гранд при турнирите като Община Бургас предвиди необходимите средства за провеждането.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 282
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 345
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 257
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 332
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 289
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.