Направленията за кандидатстване с проекти за подкрепа от Общински фонд „Култура“ през 2022 година

Шест са направленията, по които ще може да кандидатстват за финансиране от фонд „Култура“ на Община Бургас творци и културни организации. Две от тях са съвсем нови като съдържание – „Подпомагане на мултиплицирането на проекти, финансирани по Правилника на фонда и вече представени пред публика“ и „Мобилност“ /за представяне на прояви на друга територия/. Останалите направления са „Нови фестивали и други културни събития“, „Традиционни и утвърдени фестивали, конкурси, концерти и други събития от културния календар на Община Бургас“, “Произведения на бургаски писатели, поети и на автори от област история, културология и краезнание, както и юбилейни художествени произведения“, „Подпомагане заснемането на филми и ТВ сериали на територията на Община Бургас“. Проектите по шестте направления ще се приемат и отчитат само онлайн, чрез специално разработена електронна система. Те ще се оценяват по конкретни критерии за всяко направление. Целта на Общински фонд „Култура“ е стимулиране на многообразието на културното съдържание и засилване на конкурсното начало при подпомагане на творци и творчески общности. Правилникът на фонда беше приет от Общинския съвет през октомври и ще влезе в сила от 3 януари 2022 година. Годишният размер на средствата във фонда се определят и приемат ежегодно от Общинския съвет заедно с бюджета на Община Бургас. Те са част от бюджета на „Други дейности по културата“ като ресурсът на Фонда може да достигне до 50 процента от средствата, предвидени в програма „Култура“. Органът за управление на средствата по Фонда е Комисия за оценка на проектите. В нея има 7 постоянни члена – 6 общински съветници и 1 представител на администрацията. По отделните направления се включват независими експерти като временни членове. Това е първото от поредицата съобщения, чрез които ще информираме общността за възможностите за финансиране на проекти от фонда. Пълният текст на Правилника може да бъде намерен на сайта на Общински съвет Бургас, раздел: Наредби и правилници/Обявени правилници - ПРАВИЛНИК ЗА РАБОТА НА ФОНД „КУЛТУРА“ НА ОБЩИНА БУРГАС | ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - БУРГАС (burgascouncil.org) Допълнителна информация може да се получи и от Отдел „Култура“ на Община Бургас. Вашите въпроси можете да изпращате на следните мейли: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 66
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 37
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 75
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 69
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 67
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.