« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Направленията за кандидатстване с проекти за подкрепа от Общински фонд „Култура“ през 2022 година

Шест са направленията, по които ще може да кандидатстват за финансиране от фонд „Култура“ на Община Бургас творци и културни организации. Две от тях са съвсем нови като съдържание – „Подпомагане на мултиплицирането на проекти, финансирани по Правилника на фонда и вече представени пред публика“ и „Мобилност“ /за представяне на прояви на друга територия/. Останалите направления са „Нови фестивали и други културни събития“, „Традиционни и утвърдени фестивали, конкурси, концерти и други събития от културния календар на Община Бургас“, “Произведения на бургаски писатели, поети и на автори от област история, културология и краезнание, както и юбилейни художествени произведения“, „Подпомагане заснемането на филми и ТВ сериали на територията на Община Бургас“. Проектите по шестте направления ще се приемат и отчитат само онлайн, чрез специално разработена електронна система. Те ще се оценяват по конкретни критерии за всяко направление. Целта на Общински фонд „Култура“ е стимулиране на многообразието на културното съдържание и засилване на конкурсното начало при подпомагане на творци и творчески общности. Правилникът на фонда беше приет от Общинския съвет през октомври и ще влезе в сила от 3 януари 2022 година. Годишният размер на средствата във фонда се определят и приемат ежегодно от Общинския съвет заедно с бюджета на Община Бургас. Те са част от бюджета на „Други дейности по културата“ като ресурсът на Фонда може да достигне до 50 процента от средствата, предвидени в програма „Култура“. Органът за управление на средствата по Фонда е Комисия за оценка на проектите. В нея има 7 постоянни члена – 6 общински съветници и 1 представител на администрацията. По отделните направления се включват независими експерти като временни членове. Това е първото от поредицата съобщения, чрез които ще информираме общността за възможностите за финансиране на проекти от фонда. Пълният текст на Правилника може да бъде намерен на сайта на Общински съвет Бургас, раздел: Наредби и правилници/Обявени правилници - ПРАВИЛНИК ЗА РАБОТА НА ФОНД „КУЛТУРА“ НА ОБЩИНА БУРГАС | ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - БУРГАС (burgascouncil.org) Допълнителна информация може да се получи и от Отдел „Култура“ на Община Бургас. Вашите въпроси можете да изпращате на следните мейли: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 139
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 140
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 112
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 113
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 223
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.