« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Започна тестването на учениците в бургаските училища

В 102 училища в бургаска област днес започва тестването на учениците от първи до четвърти клас. В първия ден от седмицата това направиха в 16 учебни заведения, където нямаше изборни секции. Нито един от учениците не е дал положителна проба за Ковид 19, съобщиха от регионалния инспекторат по образованието в Бургас Антигенните тестове бяха раздадени още миналата седмица , създадена е и необходимата организация за тестването на децата. В училището в Созопол например са ангажирани 15 учители, които два пъти седмично ще тестват 70 деца, обясни директорът Димитрина Щерионова: „От първи до четвърти клас, само трети нямат 50 % съгласие за тестване и остават онлайн тази седмица. Надявам се, че за следващо тестване, много родители ще се убедят, че това е абсолютно безболезнено за децата им и те ще дадат декларация за съгласие.“ На помощта на родителите при тестването разчитат от училище „Христо Ботев“ – Карнобат. Там процентът на желаещите е голям, каза директорът Иван Стоянов: „81% от учениците в начален етап ще бъдат тествани, родителите им са изразили съгласие. Ще имаме готовност, има и родители доброволци, надявам се да се справим!“ На училищата в Бургаска област бяха раздадени над 25 хиляди теста, които ще стигнат за една седмица. В РИО – Бургас разполагат и с още 7 хилади резервни, съобщиха от институцията. ИЗТОЧНИК БНР

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 142
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 143
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 114
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 115
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 225
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.