« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Представят книга медицинско ръководство за специалисти и пациенти в Библиотеката

Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България ( АОРЛЮБ) , с подкрепата на Община Бургас, Университет „Проф.д-р Асен Златаров”, РК на БЛС Бургас и д-р Даниел Петков организират представяне на книгата „Ръководство на ларингектомирания” от д-р Ицхак Брук, САЩ. Събитието ще се състои на 1 декември /сряда/ в Зрителната зала на Центъра за съвременно изкуство и библиотека . Изданието на български език е резултат от съвместната работа от автора, преводача доц.д-р Димитър Пазарджиклиев и председателя на Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България, Проф.д-р Валентин Стоянов, който е и преподавател в Университет „Проф.д-р Асен Златаров”. С тази книга се слага началото на ефективно подпомагане на пациенти, преживели тежка операция и техните близки в първите дни, седмици и месеци след хироргичното лечение.Книгата разглежда проблемите с диагностицирането и лечението на коварното заболяване. Видовете хирургично лечение, резултатите, контролът на болката и други проблеми. Изданието ще се предоставя безплатно на гостите по време на събитието. Книгата „Ръководство на ларингектомирания” бе представена на XV Национален конгрес по УНГ в началото на ноември и бе посрещната с интерес и внимание от всички лекари, участващи в него. Д-р Даниел Петков е отоларинголог, началник Отделение „Уши, нос, гърло“ в УМБАЛ Бургас. Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България е създадена през 2015 година. Нейни цели са професионалното усъвършенстване на лекарите по УНГ болести в региона, подпомагане на тяхната научна и практична дейност , както и подкрепа към пациентите.През годините Асоциацията е провела осем научно-практически конференции с участието на водещи лекари от цялата страната и е дала възможност за изява на млади лекари от Бургас

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Програмата на Бургас за 24 май

  • 20 Май 2022
  • 378
* Над 6500 ученици и учители ще покажат, че 24 май е любимият празник на бургазлии. Началото е от 10:30 часа, а маршрутът е пл. „Тройката“ – ул. „Александровска“ – ул. „Алеко Богориди“ – Балюстрадата

Отбелязваме Европейския ден на морето

  • 20 Май 2022
  • 306
Датата 20 май е избрана за Европейски ден на морето. Тя е определена като такава от Европейския съюз през 2007 година като част от интегрираната морска политика на организацията.

Украсяват "Богориди" с живи цветя за празника

  • 20 Май 2022
  • 290
Днес започна украсяването на ул. „Богориди“ с живи пролетни цветя. По нея другата седмица ще преминат в шествие хиляди бургаски деца. Текат последни проверки на разхлаждащата система по осветителните стълбове.

Зов за помощ за малката Натали от Бургас!

  • 19 Май 2022
  • 462
Зов за помощ. Дете с рядко генетично заболяване се нуждае от средства за животоспасяваща операция. Натали е с много рядко генетично заболяване.

Ченгене скеле, Акве Калиде и Острова се включват в „Европейска нощ на музеите“

  • 19 Май 2022
  • 449
КТК "Ченгене Скеле", ТК „Акве Калиде“ и ТК Остров „Света Анастасия“ се включват в инициативата „Европейска нощ на музеите“ на 21май (събота) с богата програма и много възможности за бургазлии и гостите на града.