« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Представят книга медицинско ръководство за специалисти и пациенти в Библиотеката

Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България ( АОРЛЮБ) , с подкрепата на Община Бургас, Университет „Проф.д-р Асен Златаров”, РК на БЛС Бургас и д-р Даниел Петков организират представяне на книгата „Ръководство на ларингектомирания” от д-р Ицхак Брук, САЩ. Събитието ще се състои на 1 декември /сряда/ в Зрителната зала на Центъра за съвременно изкуство и библиотека . Изданието на български език е резултат от съвместната работа от автора, преводача доц.д-р Димитър Пазарджиклиев и председателя на Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България, Проф.д-р Валентин Стоянов, който е и преподавател в Университет „Проф.д-р Асен Златаров”. С тази книга се слага началото на ефективно подпомагане на пациенти, преживели тежка операция и техните близки в първите дни, седмици и месеци след хироргичното лечение.Книгата разглежда проблемите с диагностицирането и лечението на коварното заболяване. Видовете хирургично лечение, резултатите, контролът на болката и други проблеми. Изданието ще се предоставя безплатно на гостите по време на събитието. Книгата „Ръководство на ларингектомирания” бе представена на XV Национален конгрес по УНГ в началото на ноември и бе посрещната с интерес и внимание от всички лекари, участващи в него. Д-р Даниел Петков е отоларинголог, началник Отделение „Уши, нос, гърло“ в УМБАЛ Бургас. Асоциацията на оториноларинголозите от Югоизточна България е създадена през 2015 година. Нейни цели са професионалното усъвършенстване на лекарите по УНГ болести в региона, подпомагане на тяхната научна и практична дейност , както и подкрепа към пациентите.През годините Асоциацията е провела осем научно-практически конференции с участието на водещи лекари от цялата страната и е дала възможност за изява на млади лекари от Бургас

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 139
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 140
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 112
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 113
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 223
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.