Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване. Новият корпус ще се използва от учениците и на двете гимназии. Той ще осигури възможност за преминаване към едносменен режим, модерна среда за обучение, ще повиши възможностите за избор на занимания по интереси, които да насърчават и развиват творческите способности на децата. Учебната сграда е проектирана да бъде на три етажа с общо 22 класни стаи, като две от тях ще са на партерното ниво и по 10 на първи и втори етаж. На партерния етаж ще са разположени аудитория с възможност за самостоятелно използване, кътове на открито под козирките на сградата за социални контакти между учениците, спорт и експозиции с възможност за зареждане на мобилни устройства, покрити площадки за тенис на маса и велосипеден паркинг с възможност за зареждане на тротинетки. На първия и втория етаж ще има обособени мултифункционални кътове за почивка и комуникации учителска стая и две компютърни зали. Класните стаи и компютърните кабинети ще са оборудвани с индивидуални работни места за всеки ученик. Целта е да се осигури възможност за модулно групиране и разместване на работните маси в работни кътове и възможност за организиране на различни сценарии на провеждане на учебните занимания. Във всяка стая ще се поставят станция за дезинфекция, разположена непосредствено до входа на помещенията, и кошове за разделно събиране на отпадъци. За всеки ученик е предвидено лично шкафче. В класните стаи и компютърните кабинети ще имат изводи за монтаж на мултимедийно устройство, мултимедийна дъска и зоново осветление. Осигурена е възможност за затъмнение на пространството посредством щори. Работното място за учителя ще е оборудвано с електрическо захранване и кабелна връзка към локалната училищна мрежа. Учителската стая ще разполага със заседателна маса с 30 места. За обезпечаване на педагогическата ще има работно място с компютър, копирна техника и кабелни връзки към локалната училищна мрежа. За хората с увреждания са предвидени самостоятелни санитарни възли. Всички нива в сградата ще бъдат свързани с асансьор. Покривът на сградата ще бъде мултифункционален и ще предлага възможност за различни занимания. Той ще разполага с открита площадка за отдих по време на междучасията, кът за общуване на открито, инсталационни площи и складово помещение. Покривното пространство ще бъде обезопасено с предпазна ограда.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЕКП: Европа изгуби над 850 хил. работни места в производството за 4 години, в България – 79 хил.

  • 19 Мар 2024
  • 53
През последните четири години в ЕС са били закрити почти един милион работни места в индустрията, показва ново изследване на Европейския синдикален институт, оповестено днес от Европейската конфедерация на профсъюзите.

Имен ден празнуват всички, които носят имената Дария, Дарин, Дарина и Найден

  • 19 Мар 2024
  • 56
На днешния 19 март Православната църква почита Свети мъченици Хрисант и Дария Римски.

Победа за Нургюл Салимова в Исландия

  • 19 Мар 2024
  • 66
Българката Нургюл Салимова записа победа в шестия кръг на шахматния турнир в исландската столица Рейкявик, който е с награден фонд 16 хиляди евро.

КМЕТЪТ НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ: ОБЩИНА НЕСЕБЪР ВЗЕ УЧАСТИЕ В ДВЕ МЕЖДУНАРОДНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ИЗЛОЖЕНИЯ

  • 19 Мар 2024
  • 57
“Община Несебър взе участие в две международни туристически изложения през първите два месеца на годината.

„ПЕЙЗАЖ ОТ СПОМЕНИ“ ЗА 90-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО ФОТЕВ

  • 19 Мар 2024
  • 78
85 снимки и 12 емблематични стихотворения на Христо Фотев представя изложбата „Пейзаж от спомени“, посветена на 90-годишнината от рождението на поета.