Подкрепете уникалния проект „Ченгене скеле“ в конкурса „Сграда на годината“

Бургазлии са доказали, че държат на всичко свое. Затова гласувайте за КТК „Ченгене скеле“ в категория НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА! Освен това проектът е наистина уникален за страната и привлича много посетители от други градове и държави, което е и една от неговите цели. Всеки приятел и почитател на Бургас, който вече е бил там и му е харесало, също може да даде своя глас за КТК „Ченгене скеле“. Имате време да го сторите до 14 декември. За да подкрепите уникалния за региона и страната проект, е нужно : 1. Да последвате линк-а долу; 2. Да натиснете бутона гласувай, като въведете валиден е-мейл адрес; 3. Да потвърдите своя глас чрез изпратения мейл на подадения адрес. https://buildingoftheyear.bg/bg/buildings/view/1387/Kulturno---turisticheski-kompleks-Chengene-skele-gr-Burgas.html Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ се намира на 15 км. от град Бургас. Той включва три експозиционни къщички, кафе-клуб на моряка, ресторант, многофункционална зала за изложби и събития, парково пространство и детска площадка. При строителството Община Бургас използва в най-голяма степен еко материали. Трите експозиционни къщички представят рибарския занаят и традиции. В първата ще видите котви, гребла, мрежи, дребни рибарски принадлежности и други. Там можете да наблюдавате и демонстрации на рибарския занаят. Другите две експозиции представляват интересни артефакти и експонати на подводна археология. До новия пристан, изграден непосредствено до комплекса, може да се стигне и с кораб. Наблизо има голям автомобилен паркинг. * В настоящото издание на конкурса „Сграда на годината“ участват още два бургаски проекта – новата Библиотека и болница „Сърце и мозък“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 95
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 89
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 78
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 78
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 88
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.