« януари 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Над 230 коледни снимки и 36 видеа в конкурса „Да украсим Бургас 2021”

От квартал „Сарафово” до комплекс „Меден рудник”, през централната градска част, комплексите „Възраждане”, „Братя Миладинови” „Изгрев” и „Славейков”, най-положителният конкурс за поредна година показа, че сърцата на бургазлии са отворени за добрите идеи. Огромният интерес към 15-то издание на общинския конкурс „Да украсим Бургас 2021“ завърши с две първи места, огромен ръст в тенденцията на украсени входове и предблокови пространства в жилищните комплекси, много усмивки и десетки раздадени подаръци. Почетното място в надпреварата си поделят две семейства - Дженатови и Иванови, които са украсили фасадата на домовете си в комплексите „Меден рудник” и „Славейков” с много лампички и празнични декорации. Вълшебно ателие „Фантазия”, Димитър Георгиев от „МАГ Академи България”, Красимира Митева, Никола Иванов, Валентин Диков, Николина Иванова, Калина Гарова, Ваня Иванова и Стоян Ганчев също показаха много креативност и настроение с ръчната си украса и интерпретации в коледната си аранжировка . Тази година превес в конкурса имат участниците от к-с „Славейков”. Този район на града е най-организиран в своите общи украси на съседите в отделните жилищни входове. Десетки клипчета и снимки ни зарадваха със своите преобразени фоайета и предблокови пространства – сред тях са блоковете 36, 189, 123, 70. До тях се нареждат и блоковете 66 в к-с „Братя Миладинови” и 107 в к-с „Меден рудник”. „Нека магията на Рождество влезе в домовете на всички ни и да ги озари със здраве, мир и благодат”, споделят с усмивка комшиите от „Славейков”. Няма по-красиви от бургаските детските градини и ясли - всички до една носят коледния дух и създават приказки за деца и родители. Тематични сюжети от приказките „Снежанка и седемте джуджета, „Хензел и Гретел”, Леденото кралство, смеещи се елфи, снежинки, пъстри елхи и цветни лампички посрещат малчуганите и техните родители в детските заведения на Бургас. Украсата в двора и по фасадата на сградите създава радостни емоции за предстоящите празници. Специалните отличия тази година са за детска ясла № 1„Бургаско детство”, детските градини „Вълшебство”, „Звездица”, "Надежда" и „Ханс Кр. Андерсен”. Прекрасни музикални клипове и кадри от празничната си украса ни изпратиха още ДГ "Брезичка, ДГ „Детелина", ДГ "Моряче", ДГ "Ален мак", ДГ “Веселушко”, ДГ "Раковина", ДГ "Здравец", ДГ „Ран Босилек“, ДГ “Синчец”, ДГ ,,Златна рибка“ и Детска ясла №5 "Щурче”. Дни наред учители и родители са се трудили в работилницата на градините – рязане, боядисване, лепене, но всички усилия си заслужават, щом се вижда радостта в детските очи. По Коледа всички пътища водят към дома. Мисията "Нека озарим Бургас със светлина и надежда!" е изпълнена! И тази година наградите за участниците са осигурени от Общинско предприятие "Морски знаци" - ръчно изработени сувенири, а също така и ваучери за посещение на остров Света Анастасия и туристически комплекс „Ченгене скеле”.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

Най-четени

Природозащитник: Ценни природни местообитания в "Айтоска планина" са под заплаха

  • 19 Ян 2022
  • 154
Ценни природни местообитания в защитена зона "Айтоска планина" са под заплаха, алармират от коалиция „За да остане природа в България“ По техни данни две фирми са внесли инвестиционно предложение за изграждане на фотоволтаичен парк на територия от 140 хектара в защитена зона "Айтоска планина".

Танцова формация "Петлите" ще отбележи своята 15 – годишнина с концерт – спектакъл

  • 19 Ян 2022
  • 130
Танцова формация "Петлите" ще отбележи своята 15 – годишнина с концерт – спектакъл през пролетта. Той ще събере участници, приятели и спомоществователи на формацията в емоционална среща, съобщи създателят и ръководителят й Георги Димитров:

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат

  • 19 Ян 2022
  • 137
С тържествена церемония президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат пред Народното събрание. Двамата ще встъпят в длъжност на 22 януари.

Глобяват строителите на магистрала „Европа“ заради лоша организация на движението

  • 19 Ян 2022
  • 133
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов разпореди проверката на участъка, след като получи десетки сигнали от граждани за безобразния начин, по който е организирано движението.

Внедряват мерки за енергийна ефективност в сградата на ТД на НАП

  • 19 Ян 2022
  • 138
С доказания си административен капацитет Община Бургас помага и на други институции в Бургас да се модернизират с европейско финансиране. През 2020 г. тя подготви и участва в реализацията на проект за обновяване на сградата на Пожарната. В момента същото се случва с високата сграда на ТД на НАП.