Над 230 коледни снимки и 36 видеа в конкурса „Да украсим Бургас 2021”

От квартал „Сарафово” до комплекс „Меден рудник”, през централната градска част, комплексите „Възраждане”, „Братя Миладинови” „Изгрев” и „Славейков”, най-положителният конкурс за поредна година показа, че сърцата на бургазлии са отворени за добрите идеи. Огромният интерес към 15-то издание на общинския конкурс „Да украсим Бургас 2021“ завърши с две първи места, огромен ръст в тенденцията на украсени входове и предблокови пространства в жилищните комплекси, много усмивки и десетки раздадени подаръци. Почетното място в надпреварата си поделят две семейства - Дженатови и Иванови, които са украсили фасадата на домовете си в комплексите „Меден рудник” и „Славейков” с много лампички и празнични декорации. Вълшебно ателие „Фантазия”, Димитър Георгиев от „МАГ Академи България”, Красимира Митева, Никола Иванов, Валентин Диков, Николина Иванова, Калина Гарова, Ваня Иванова и Стоян Ганчев също показаха много креативност и настроение с ръчната си украса и интерпретации в коледната си аранжировка . Тази година превес в конкурса имат участниците от к-с „Славейков”. Този район на града е най-организиран в своите общи украси на съседите в отделните жилищни входове. Десетки клипчета и снимки ни зарадваха със своите преобразени фоайета и предблокови пространства – сред тях са блоковете 36, 189, 123, 70. До тях се нареждат и блоковете 66 в к-с „Братя Миладинови” и 107 в к-с „Меден рудник”. „Нека магията на Рождество влезе в домовете на всички ни и да ги озари със здраве, мир и благодат”, споделят с усмивка комшиите от „Славейков”. Няма по-красиви от бургаските детските градини и ясли - всички до една носят коледния дух и създават приказки за деца и родители. Тематични сюжети от приказките „Снежанка и седемте джуджета, „Хензел и Гретел”, Леденото кралство, смеещи се елфи, снежинки, пъстри елхи и цветни лампички посрещат малчуганите и техните родители в детските заведения на Бургас. Украсата в двора и по фасадата на сградите създава радостни емоции за предстоящите празници. Специалните отличия тази година са за детска ясла № 1„Бургаско детство”, детските градини „Вълшебство”, „Звездица”, "Надежда" и „Ханс Кр. Андерсен”. Прекрасни музикални клипове и кадри от празничната си украса ни изпратиха още ДГ "Брезичка, ДГ „Детелина", ДГ "Моряче", ДГ "Ален мак", ДГ “Веселушко”, ДГ "Раковина", ДГ "Здравец", ДГ „Ран Босилек“, ДГ “Синчец”, ДГ ,,Златна рибка“ и Детска ясла №5 "Щурче”. Дни наред учители и родители са се трудили в работилницата на градините – рязане, боядисване, лепене, но всички усилия си заслужават, щом се вижда радостта в детските очи. По Коледа всички пътища водят към дома. Мисията "Нека озарим Бургас със светлина и надежда!" е изпълнена! И тази година наградите за участниците са осигурени от Общинско предприятие "Морски знаци" - ръчно изработени сувенири, а също така и ваучери за посещение на остров Света Анастасия и туристически комплекс „Ченгене скеле”.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 337
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 310
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 319
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 318
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 283
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.