На празничния 3 март ще е първият Арт базар на художници и занаятчии в Бургас

На празничния 3 март ще се проведе първият Арт базар на художници и занаятчии в БургасВсички желаещи да станат част от цветното събитие могат да заявят участие до 20 февруари. Художниците и занаятчиите в Бургас ще имат свое арт пространство, обособено на открито, сред напълно преобразената улица „Алеко Константинов”. Мястото е много комуникативно, намиращо се в непосредствената близост до едноименния площад и катедрален храм „Св. св Кирил и Методий” и главната улица „Александровска” , което ще позволи артистичните общности да представят своето творчество сред живописната атмосфера на града. Община Бургас вече е отправила покана към три структури в тази сфера – Дружеството на бургаските художници, Регионалната камара на занаятчиите и Филиала на Националната художествена академия. Официална покана за участие са получили и всички частни галерии на територията на града. Избраната дата за първия арт базар е празничният 3 март, а всички желаещи да станат част от цветното събитие вече могат да се записват към съответната общност . Крайният срок за участие е 20 февруари. Допълнителна информация може да получите и на телефон 0888/ 418949. Заради гласуваното от Общинския съвет облекчение, до края на годината развиващите дейност в приоритетната зона са освободени от такса тротоарно право. Това обаче не отменя ангажиментите им по Наредбата за поставяне на преместваеми обекти, която изисква изработване на схема. Базарът на художниците и занаятчиите ще има не само схема, съобразена с цялостната архитектурна визия на пространството, но и свой бранд. Графичната идентичност е възложена на НХА, специалност „Плакат и визуална комуникация“. Студентите имат възможност да изпращат предложения до края на февруари, а жури ще избере най-сполучливата разработка. Общината предвижда още организиране на обучителни семинари, в които занаятчии, художници, преподаватели да представят демонстрации на интересни и автентични техники. Бургас е изградил отлично сътрудничество с посолства и институти, които също ще могат да гостуват тук.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 14
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 26
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 29
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 49
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 73
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.