« февруари 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

По-висок "височинен травматизъм" в Бургас

Височинният травматизъм – нещастните случаи с паднали или скочили от високо, е по-висок в Бургас, отколкото в други области. „В неврохирургията наистина има сезонност, може да създадем символичен календар, като годината започва с  катастрофи, минава през черешобера, когато хората падат от дърветата, после идва летният сезон със скачането в басейни и „балконинга“, и завършва със сезона на орехите – през октомври", посочи д-р Стефан Шишков, настоящ началник на Отделението по неврохирургия в УМБАЛ Бургас. Той пое ръководството на Отделението от началото на тази година, след като дългогодишният му завеждащ д-р Николай Недев се пенсионира. Амбицията на екипа е съхрани духа и организация на работа, наложени в отделението през годините, но и да разшири възможностите му, за да отговори на нуждите на пациентите от областта и сезонно пристигащите. Сред  новите цели на екипа на Отделението по неврохирургия са закупуване на нова апаратура, повишаването на нивото в трето – най-високо, подобряване на битовите условия. „Връзката на доверие пациент-лекар минава в голяма степен и през условията, които предлага лечебното заведение, разбира се, които не са самодостатъчни“, подчертава д-р ШишковВ отделението отчитат увеличение на пациентите, както и „гостуванията“ на пациенти от други градове. За година преминалите болни са над 1000, а извършените операции - около 400 – понякога повече от една на ден. В последните месеци зачестяват също мозъчните и гръбначните тумори, диагностицирани за жалост по-късно, отколкото на лекарите би им се искало. Тук работят четирима специалисти и един специализант, предстои обявяване на нови места за специализанти.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургас пълни солиден календар със спортни събития, които удължават туристическия сезон

  • 23 Фев 2024
  • 122
Спортният календар на Бургас за 2024 г. се запълва с големи събития, които ще доведат много гости на града. Сред тях има световни и европейски първенства. Община Бургас съдейства и се старае да насочи някои от турнирите към новата държавна зала „Арена“, за да повиши нейната заетост.

Къде тази събота ще измерват кръвна захар, телесни мазнини и калории

  • 23 Фев 2024
  • 111
Община Бургас ще проведе утре, събота, поредна профилактична здравно-информационна кампания с цел консултации за промяна към по-здравословен начин на живот на бургазлии. Този път дейностите ще се извършат в мол „Галерия“ от 14.00 до 17.00 часа.

Кметът поздрави успешни бургаски спортисти, предстои ремонт на залите „Младост“ и „Нефтохимик“

  • 22 Фев 2024
  • 350
Кметът Димитър Николов се срещна с изявени бургаски спортисти, за да ги поздрави за постигнати от тях сериозни успехи. В кабинета му гостуваха София Христова и Християна Юлиева. Те тренират в клуб „Нефтохимик“ и са ученички в спортното училище на Бургас.

Белодробната болница в Бургас обявява конкурс за лекари и медицински сестри

  • 22 Фев 2024
  • 344
Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания - Бургас ЕООД обявява конкурс за няколко работни позиции:

В Бургас се провежда обучение на 80 учители за промените в климата чрез иновативна методика

  • 22 Фев 2024
  • 341
Общо 80 учители от Бургас участват в иновативно обучение по международна програма, което ще ги подготви да водят самостоятелно работилници за промените в климата сред учениците си. Обучението се провежда в Конгресния център с подкрепата на Община Бургас.