Звезден актьорски състав ще играе спектакъл по Стайнбек на 24 март в Бургас

На 24 март в Бургас ще гостува Малък градски театър зад канала с отличената с множество награди постановка "Зимата на нашето недоволство". Домакин на събитието е Културен дом НХК, а началото е от 19 часа. Великият роман на Стайнбек, любим на много поколения, е майсторски адаптиран за сцена от Юрий Дачев и отлично „разчетен“ от Бина Харалампиева. Опитът и уменията на режисьорката личат във всичко – чудесна визуална среда (сценография и костюми – Свила Величкова), музика на Асен Аврамов (със специалното участие на Иван Лечев) и на първо място в безупречния подбор на актьорите. Сред тях блестят Асен Блатечки, Малин Кръстев, Светлана Янчева, Василена Атанасова, Меглена Караламбова, Христо Мутафчиев, Илка Зафирова, Иван Петрушинов и други. Асен Блатечки казва в едно интервю, че Стайнбек е любимият му писател. В ролята на главния герой Итън той е невероятно добър и успява да предаде на цялото представление дълбока човечност, искреност и убедителност. Историята, разказана от Стайнбек, е човешка и затова винаги актуална. Стегнатият, изпълнен с много вътрешна сила и напрежение разказ е съсредоточен около Итън Алън Холи - издънка на стар род от аристократична Нова Англия, носител на висши морални стойности и дълбоко насадена честност, който сега е продавач в бакалията, която преди е притежавал. Натискът, който животът и обстоятелствата упражняват върху него, стига до своя апогей в тази зима на недоволството, когато жена му го упреква, че не съумява да набави на семейството си онова, което им се полага по право. И когато Итън съзира пролука в мрака, той е изправен пред дилемата дали да запази своите морални устои, или да предаде всичко, в което е вярвал. Той трябва да реши накъде да продължи живота си. Дали сам в своята правота или като другите – с малко компромиси, с малко тайни, с малко лъжи? В ролята на пияницата (Дани Тейлър) Малин Кръстев изгражда страхотен образ и неслучайно получи "Аскеер" за поддържаща роля. Василена Атанасова в ролята на Марджи Хънт е блестяща. Героинята й успява да спечели зрителя само с няколко думи и жеста още в първата сцена. В ролята на съпругата на главния герой е великолепната Светлана Янчева, която е сред артистичното съзвездие, родено в Бургас. Илка Зафирова изпълнява с размах, достоен за кралица, ролята си на лудата възрастна леля на Итън. Спектакълът е убедителен, плътен, запомнящ се. Той гостува за първи път в Бургас. Не го пропускайте! Билети се продават на каса „Часовника“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 106
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 112
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 117
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 154
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 129
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.