77 автори участваха в Националния конкурс „Христо Фотев“

На официална церемония в петък, 25 март, ще бъде обявен победителят в поредното издание на Националния конкурс за поетична книга „Христо Фотев“. Тя ще се проведе в Драматичен театър „Адриана Будевска“. Началото е в 18 часа. Датата не е случайна. Утре се навършват 88 години от рождението на знаковия за Бургас и България поет Христо Фотев. Победителят ще е един измежду следните автори: Женя Димова Иван Странджев Петър Чухов Пламен Дойнов Ренета Бакалова Сашо Серафимов Те бяха селектирани сред първоначално кандидатствалите 77 творци с 90 новоиздадени стихосбирки. Победителят ще получи парична премия и диплом от Община Бургас, както и пластика „Златно перо“ от Съюз на българските писатели. На 25 март 2022 г. ще отбележим рождението на поета с още едно хубаво събитие – рецитал по негови стихове. Подготвят го ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас. Събитието ще е при паметника на Христо Фотев в Морската градина, от 12.00 часа. Всеки е добре дошъл да остави цвете в знак на признателност.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 135
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 148
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 130
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 168
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 118
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.