« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ОУ „Свети княз Борис I“ обменя опит в иновациите с други учебни заведения

За трета поредна година ОУ „Свети княз Борис I“ – град Бургас участва в Национална програма „Иновации в действие“ Модул 1. „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“. В периода 28.03.-30.03.2022 година училището е домакин и ще посрещне учители и ученици от партниращите училища: VII СУ „Найден Геров“ – град Варна, ОУ „Васил Левски“ – град Кърджали и ЧПГ „Образователни технологии“ – град София. Под мотото „Традиции и иновации“ ще се обменят добри практики като „Ученици учат ученици“, модулно обучение и приемственост, бинарни и интердисциплинарни уроци. Участниците в мобилността ще се докоснат до българската шевица, до растителния свят с практическа насоченост, до магията на думите в бягащия тест. Учениците от гостуващите училища ще участват в интердисциплинарния урок по физическо възпитание и спорт, музика и изобразителното изкуство „Марш. Триола. Фигурална композиция“ и в модулното обучение „Бойна стая на ума“. Гостите ще посетят Етнографския музей, в който ще бъде проведен изнесен урок на третокласници от училище „Свети княз Борис I“. Последният ден предстои публична изява на ОУ „Свети княз Борис I“ – град Бургас и партниращите училища, с участието на родители, които са наши партньори и съмишленици за мултиплициране на иновациите и опита. Мобилността ще завърши със съвместни продукти за популяризиране на иновациите – брошура, статия, електронна книга и електронен фотоалбум.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 208
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 259
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 275
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 269
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 245
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение