« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Безплатни места за бежанци в операта и в кукления театър

Кукленият театър и операта в Бургас ще осигуряват за всяко свое представление безплатни места за бежанци от Украйна, както и за хора от други страни с аналогичен хуманитарен статут, които са се установили на територията на общината. Община Бургас от своя страна се ангажира да осигурява зони за безплатен достъп на организираните от нея събития. Инициативата „Споделено изкуство“ е начин културните институции и артистичните общности да изразят своята съпричастност към всички, които са били принудени да напуснат родните си места и се надяват да доставят радост на малчуганите и почитателите на оперното изкуство. В нашия репертоар са включени постановки, които са подходящи както за деца, така и за възрастни, надяваме се чрез изкуството да помогнем на хората да преодолеят шока от войната, да почувстват нашата подкрепа и съпричастност, коментира Христина Арсенова, директор на Държавен куклен театър Бургас. Музиката е универсален език, искаме инициативата да стигне до повече хора, които имат нужда от изкуство в тези трудни за тях дни, в залата на бургаската опера винаги ще има няколко свободни реда за тях, заяви Александър Текелиев, директор на музикалния институт. Първото събитие с безплатен достъп, организирано от Община Бургас, е кинофестивалът „София филм на брега“, чието юбилейно 20-то издание започва на 31 март. То се осъществява в партньорство с „Арт фест“. Броят на безплатните места ще се определя от капацитета на залите и локациите. Желаещите да посетят събитие трябва да имат готовност да покажат съответния документ, удостоверяващ статута им. При голям интерес ще бъдат подготвени пропуски, които ще се раздават на касите и на входа, до изчерпване на свободните места.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Програмата на Бургас за 24 май

  • 20 Май 2022
  • 270
* Над 6500 ученици и учители ще покажат, че 24 май е любимият празник на бургазлии. Началото е от 10:30 часа, а маршрутът е пл. „Тройката“ – ул. „Александровска“ – ул. „Алеко Богориди“ – Балюстрадата

Отбелязваме Европейския ден на морето

  • 20 Май 2022
  • 243
Датата 20 май е избрана за Европейски ден на морето. Тя е определена като такава от Европейския съюз през 2007 година като част от интегрираната морска политика на организацията.

Украсяват "Богориди" с живи цветя за празника

  • 20 Май 2022
  • 226
Днес започна украсяването на ул. „Богориди“ с живи пролетни цветя. По нея другата седмица ще преминат в шествие хиляди бургаски деца. Текат последни проверки на разхлаждащата система по осветителните стълбове.

Зов за помощ за малката Натали от Бургас!

  • 19 Май 2022
  • 392
Зов за помощ. Дете с рядко генетично заболяване се нуждае от средства за животоспасяваща операция. Натали е с много рядко генетично заболяване.

Ченгене скеле, Акве Калиде и Острова се включват в „Европейска нощ на музеите“

  • 19 Май 2022
  • 389
КТК "Ченгене Скеле", ТК „Акве Калиде“ и ТК Остров „Света Анастасия“ се включват в инициативата „Европейска нощ на музеите“ на 21май (събота) с богата програма и много възможности за бургазлии и гостите на града.