« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас предлага удължаване на здравно-социалната услуга „Патронажна грижа“

Предложението на общинската администрация ще бъде разгледано на предстоящата редовна сесия на Общинския съвет на 7 април, четвъртък. Проектът „Патронажна грижа +“ включва дейности по две направления. Основното направление е свързано с предоставяне директно до домовете на потребителите от целевата група на мобилна и интегрирана здравно-социална услуга „Патронажна грижа“, включваща медицинско и социално обслужване. Предоставяните услуги са изцяло освободени от такси и потребителите не заплащат за тяхното ползване, като всички разходи са изцяло за сметка на бюджета на проекта и без съфинансиране от Община Бургас. Второто направление от проекта е превенция на COVID-19 в социалните услуги на територията на община Бургас, които представляват делегирани от държавата дейности. Тук се включват закупуване на дезинфекционни препарати и оборудване, имащи пряко отношение към създаване и поддържане на безопасна работна среда в социалните услуги, гарантираща здравето на потребители и служители. Към момента общо 360 възрастни самотни хора и лица с увреждания ползват ежедневно безплатните социални услуги по проекта „Патронажна грижа +“, осъществявани от Домашния патронаж в Бургас. Услугата е комплексна и мобилна, като включва грижи от медицинска сестра, рехабилитатор, домашен санитар, психолог и социален куриер, предоставяни в домашна среда. За да продължи изпълнението на услугата „Патронажна грижа“, е необходимо Община Бургас да сключи допълнително споразумение с Министерството на труда и социалната политика за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. С докладната записка общинската администрация иска Домашен социален патронаж - Бургас да продължи да бъде доставчик на здравно-социалната услуга „Патронажна грижа“ за период от шест месеца, от 13.04.2022 г. до 13.10.2022 г. и услугата да се предоставя безвъзмездно на потребителите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Програмата на Бургас за 24 май

  • 20 Май 2022
  • 258
* Над 6500 ученици и учители ще покажат, че 24 май е любимият празник на бургазлии. Началото е от 10:30 часа, а маршрутът е пл. „Тройката“ – ул. „Александровска“ – ул. „Алеко Богориди“ – Балюстрадата

Отбелязваме Европейския ден на морето

  • 20 Май 2022
  • 237
Датата 20 май е избрана за Европейски ден на морето. Тя е определена като такава от Европейския съюз през 2007 година като част от интегрираната морска политика на организацията.

Украсяват "Богориди" с живи цветя за празника

  • 20 Май 2022
  • 222
Днес започна украсяването на ул. „Богориди“ с живи пролетни цветя. По нея другата седмица ще преминат в шествие хиляди бургаски деца. Текат последни проверки на разхлаждащата система по осветителните стълбове.

Зов за помощ за малката Натали от Бургас!

  • 19 Май 2022
  • 388
Зов за помощ. Дете с рядко генетично заболяване се нуждае от средства за животоспасяваща операция. Натали е с много рядко генетично заболяване.

Ченгене скеле, Акве Калиде и Острова се включват в „Европейска нощ на музеите“

  • 19 Май 2022
  • 385
КТК "Ченгене Скеле", ТК „Акве Калиде“ и ТК Остров „Света Анастасия“ се включват в инициативата „Европейска нощ на музеите“ на 21май (събота) с богата програма и много възможности за бургазлии и гостите на града.